Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ & ΣΥΜΦΩΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Όταν κάποιος λέει την αλήθεια αλλά δεν τους συμφέρει, βγαίνουν να τον πουν σκοταδιστή και οπισθοδρομικό ! Έτσι χαρακτήρισαν και τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ επειδή λέει την αλήθεια, τεκμηριώνοντάς την και θεολογικά αλλά και νομικά (για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι νομομαθής και άσκησε την νομική επί έτη).
Έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις οι Έλληνες, ως πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα, αλλά έχουν και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες οι οποίοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί. Και ως χριστιανοί είναι ασύμβατα όσα επικαλούνται, η νεολαία ΠΑΣΟΚ αλλά και οι ομοφυλόφιλοι, περί ανεξέλεγκτων ηθών και άμβλυνσης του ιερού θεσμού της οικογένειας, συμφώνων συμβίωσης, πολιτικών ΄΄γάμων΄΄, αμβλώσεων, κλπ. Ευτυχώς που υπάρχει ο Πειραιώς Σεραφείμ και ορισμένοι άλλοι Ιεράρχες και λαϊκοί και ομολογούν την αλήθεια που, εν πολλοίς, ο κόσμος αγνοεί.
Για όσους δε ασχολούνται με νομικά ζητήματα εκ μέρους της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μπορούν να μας πουν που εφαρμόζονται οι σχέσεις συναλληλίας και φιλαλληλίας μεταξύ Εκκλησίας – Κράτους, όταν ετσιθελικά εισάγουν διατάξεις στην πολιτειακή νομοθεσία, σχετικές με την παράδοση της Εκκλησίας και τους Ιερούς Κανόνες, δίχως να έχει προηγηθεί διάλογος με την Εκκλησία ? Εκεί το Σύνταγμα δεν ισχύει ?
Εγώ λυπάμαι και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Διότι κάποτε, η νεολαία ΠΑΣΟΚ ασχολείτο με σοβαρότερα ζητήματα και έδιδε μαρτυρία μέσα στην ελληνική κοινωνία. Σήμερα μάλλον έχει γίνει και αυτή όμοια της συγκυβερνητικής ...ανωμαλίας ! Το μόνο σίγουρο είναι ότι, εάν ζούσε σήμερα ο Ανδρέας και έβλεπε και διάβαζε τι λένε, θα τους είχε διαγράψει όλους αυτούς από το ΠΑΣΟΚ !

Γιώργος Φωτ. Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: