Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

"Συμμαχία για την Κυριακή"

"Συμμαχία για την Κυριακή" ονομάζεται η κίνηση που ξεκινά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και σκοπό έχει τη διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας στον εμπορικό κόσμο. Μέλη της Ομοσπονδίας δέχτηκε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος στο γραφείο του, όπου άκουσε την αγωνία των εκπροσώπων του ελληνικού εμπορίου και την πρόθεσή τους να υπερασπιστούν την αργία της Κυριακής.

Ο Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής κ. Θάνος Βασιλόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του στον 89,5: "Επιθυμούμε να ενημερώσουμε τον Μακαριώτατο για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να αλλάξει το καθεστώς της Κυριακάτικης αργίας. Παρόμοια απόπειρα είχε γίνει το 1992, αλλά ο Μακαριστός Σεραφείμ είχε ταχθεί ενάντια σε αυτό το μέτρο, που εξυπηρετεί μόνο τα ολιγοπώλια. Πέρα από το οικονομικό κόστος που θα οδηγήσει σε στραγγαλισμό τους έλληνες εμπόρους, το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε διάλυση τον κοινωνικό πυρήνα της κοινωνίας, την οικογένεια. Αφού περάσαμε στην εξαήμερη εργασία, η Κυριακή στην πράξη θα πάψει να υφίσταται και ο ζωτικός χρόνος της οικογένειας στο σπίτι, στην Εκκλησία και σε άλλες πνευματικές δραστηριότητες θα μείνει μια πολυτέλεια για τους λίγους". Παρόμοια, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μεταξία Στεκουλέα συμπλήρωσε ότι αν πάψει η αργία της Κυριακής, θα βρεθεί σε εξαιρετικά δεινή θέση η ελληνίδα εργαζόμενη, που κατέχει την πιο σημαντική θέση στον εμποροϋπαλληλικό κόσμο. "Είμαστε εδώ για να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας και να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός" σημείωσε με έμφαση η Πρόεδρος.

Σημειώνουμε ότι η τελευταία παρέμβαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα αυτό έγινε από τον εκπρόσωπό της, Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο, που δήλωσε: «Η Ιερά Σύνοδος, όπως παλαιότερα, έτσι και τώρα έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια και ευθύτητα πάνω στο θέμα αυτό. Η ημέρα της Κυριακής, όπως εμφανέστατα δηλώνεται και από το περιεχόμενο της λέξης, είναι ημέρα αφιερωμένη στον Κύριο. Ως εκ τούτου η θέση της Εκκλησίας είναι: η Κυριακή να παραμείνει αργία, ώστε να δίδεται η ευκαιρία στους χριστιανούς όχι μόνο να λατρεύουν το Θεό τους, αλλά και να τους παρέχεται η δυνατότητα να αναπαύονται από τον κόπο της εβδομάδος και να προετοιμάζονται και να προγραμματίζουν τις όποιες κινήσεις τους για την επομένη που ξεκινά. Γι᾿ αυτό εκφράζουμε την ευχή να εισακουσθεί η θέση της Εκκλησίας, των χριστιανών και των ανθρώπων του εμπορίου, για να παραμείνει η από αιώνων ισχύουσα αργία της Κυριακής».

ρεπορτάζ: Γιώργης Μυλωνάς

Πηγή: www.ecclesia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: