Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Σε πανηγυρικό κλίμα η ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε

19.06.2013 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ Νικολάου σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε κατόπιν αποφάσεως της Γ.Σ του Φεβρουαρίου. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την 17η Ιουνίου στην αίθουσα ΄΄Ευγένιος ο Αιτωλός΄΄ στο Καρπενήσι σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα παρόντος πλήθους Ιερέων.

Στην πανηγυρική συνεδρία εκτός από τον Πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε παρευρέθησαν τα μέλη του Δ.Σ, ο Αντιπρόεδρος Πρ/σβυτερος Ιωάννης Κατωπόδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Γ.Γ Πρ/σβυτερος Βασίλειος Χρηστιδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, ο εκπρόσωπος τύπου Πρ/βύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, το μέλος Πρ/σβυτερος Χριστοφόρος Μουτάφης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, καθώς και το από Καρπενησίου καταγόμενο μέλος Πρ/σβυτερος Ευάγγελος Φεγγούλης. 

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής τόνισε την προσφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ Νικολάου εις την ιδιάζουσα από γεωμορφολογικής απόψεως Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, καθώς και την ευμενή διάθεση του προς τον Ι.Σ.Κ.Ε.

Μίλησε εκτενώς για τον ρόλο του Εφημερίου σε μια εποχή που η εκκοσμίκευση και οι απότοκοι του διαφωτισμού κτυπούν για τα καλά την πόρτα της πατρίδας μας, αλλά και για τον ρόλο και την σπουδαιότητα του Ι.Σ.Κ.Ε, του παρεξηγημένου θεσμικού οργάνου των Κληρικών της Ελλάδος. Τόνισε επίσης την χρησιμότητα του Ιερού Συνδέσμου για το σύνολο του Εφημεριακού Κλήρου και είπε χαρακτηριστικά πως θα ήταν ευχής έργο ο καθένας Κληρικός ξεχωριστά να ξεπεράσει τις αντιρρήσεις και φοβίες του και γίνει ενεργό μέλος του. 

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ Νικόλαος στην ομιλία του ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την απόφαση τους να τον ανακηρύξουν επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. και τόνισε χαρακτηριστικά πως οι Ιερείς πρέπει να δρουν οργανωμένα και όχι το αντίθετο μέσα σε μια κοινωνία που ενδιαφέρεται για τα εαυτής. Τόνισε επίσης πως πρωταρχική φροντίδα του Κληρικού θα πρέπει να είναι η ανύστακτη φροντίδα ώστε να οδηγεί τον άνθρωπο προς την ουράνια ζωή. Ο ιερέας θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι αρεστός στον Θεό κι όχι στον κόσμο. Θα πρέπει η ζωή του να είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού και να προσπαθεί καθημερινά να απαντά στο ερώτημα « ποιμένεται άραγε σήμερα η Εκκλησία του Χριστού;»


Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. άκουσαν τους προβληματισμούς των Κληρικών της Ι.Μ. Καρπενησίου και απάντησαν σε ερωτήσεις που υπέβαλαν, φανερώνοντας μέσα απ’ αυτές την αγωνία τους, τόσο για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, όσο και για το αύριο του Εφημεριακού Κλήρου και το μέλλον των κατά κυριότητα πολυτέκνων οικογενειών τους. Τόνισαν την ανάγκη ενημερώσεως τους για τα τεκταινόμενα είτε δι’ εντύπου υλικού που θα εκδίδει ο Ι.Σ.Κ.Ε. είτε διά ζώσης, τονίζοντας την ανάγκη της προσωπικής επικοινωνίας των αδελφών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: