Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΠΟΥΣ

Στέγη για 70 παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)
ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Ζωή θα πάρει μετά από αρκετά χρόνια του ξεχασμένο τουριστικό χωριό του Αίπους αφού άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ώστε να μετατραπεί σε μόνιμος ξενώνας φιλοξενίας παιδιών, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας.

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει το νέο εγχείρημα του Χιώτη ιερέα π. Αντώνιου Παπανικολάου επισφραγίστηκε και σε επίσημη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές το πρωί της Δευτέρας, στο γραφείο του Π. Λαμπρινούδη.

Όπως ανέφερε ο π. Αντώνιος, στόχος είναι να φιλοξενηθούν περίπου 70 παιδιά τα οποία βρίσκονται ηλικιακά στο στάδιο του Δημοτικού.

«Για εμάς η σημερινή ημέρα είναι μία ευτυχής συγκυρία καθώς καταλήξαμε σε αυτή τη συμφωνία. Τα τελευταία 3 χρόνια ο αριθμός των παιδιών έχει διπλασιαστεί και έχουν φθάσει τα 400 παιδιά. Ο χώρος στο Αίπος είναι εντυπωσιακός και κατάλληλος για τη φιλοξενία τους.

Τα παιδιά που θα στεγασθούν στα σπιτάκια είναι παιδιά που θα μεγαλώσουν στη Χίο, θα αγαπήσουν τον τόπο και θα δεθούν με την τοπική κοινωνία.

Εμείς θα αναλάβουμε τα έξοδα για να κάνουμε τις υποδομές ακόμα καλύτερες», σημείωσε ο π. Αντώνιος.

Την ικανοποίησή τους πάντως εξέφρασαν τόσο ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης, όσο και ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Ν. Νύκτας που μεσολάβησε για να φέρει εις πέρας την αξιοποίηση του τουριστικού χωριού.

«Νομίζω ότι αρχές Αυγούστου θα είμαστε έτοιμοι για τα εγκαίνια. Επιτέλους το τουριστικό χωριό του Αίπους, μετά από συνεχόμενες επιχειρηματικές αστοχίες θα πάρει ξανά ζωή προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών που από μικρά είδαν το σκληρό πρόσωπο της ζωής», δήλωσε ο κ. Νύκτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων από την «Προμηθευτική» στην «Κιβωτό του κόσμου» υπογράφτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: