Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 14 χρόνια (2008-2022) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Καρθαγένης Αλέξιος: Ὁ ἀποκεφαλισμός τοῦ νεαροῦ δέν ἔγινε στήν Τυνησία

Η Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης και Βορείου Αφρικής με ανακοίνωσή της προς της Romfea.gr, ενημερώνει όλους σχετικώς με το σοκαριστό βίντεο που παρουσιάστηκε προ ημερών στην Αιγυπτιακή τηλεόραση με τον αποκεφαλισμό νεαρού που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, τονίζει ότι "μετά από έρευνα αρμοδίων γνωστοποιήθηκε ότι το συμβάν δεν έλαβε χώρα στην έδρα της Μητροπόλως Καρθαγένης, δηλαδή στην Τυνήσια", προσθέτοντας ότι "η προφορά της αραβικής, με την οποία απαγγέλονται οι προσευχές στο βίντεο αναγάγει κάπου στον κόλπο, ή στο ασιατικό Ισλάμ. Υπάρχει η εκδοχή ότι είναι ή Ιράκ ή Συρία και πρόκειται για στρατιώτη ή αστυνομικό που εκχριστιανίστηκε."

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό κείμενο της Ιεράς Μητρόπολης Καρθαγένης:

1. Το βίντεο από την πρώτη στιγμή συγκλόνισε τις συνειδήσεις τόσον του Κλήρου όσον και του Λαού της Μητροπόλεως.

2. Από την πρώτη επίσης στιγμήν ο τοπικός Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, εξέδωσε ανακοίνωση και συνέστησε ψυχραιμία, έως της διαπιστώσεως της αληθείας του προβαλλομένου. Χωρίς βεβαίως να παρακάμπτεται το γεγονός ότι πλέον η κατάστασις για τους Χριστιανούς των Ισλαμικών περιοχών γίνεται ολοέν και πιό δυσχερής, αφού καθημερινώς ανεβαίνουν τα ποσοστά των φανατικών ισλαμιστών στην πολιτική ζωή, ως και τα ποσοστά των σαλαφιστών.

3. Κατόπιν ενδελεχούς ερεύνης υπό αρμοδίων φορέων, διπλωματικών και πολιτικών, ο Σεβασμιώτατος γνωστοποίησε, αλλά και εδήλωσε, την αμφισβήτησιν ότι το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στην έδρα της Μητροπόλεως Καρθαγένης, δηλαδή την Τυνησία, διότι, όπως αναφέρει σε εγκύκλιό του, δεν υπάρχουν σε αυτήν την περιοχή υποδομές για τέτοιες συμπεριφορές. Η προφορά της αραβικής, με την οποία απαγγέλονται οι προσευχές στο βίντεο αναγάγει κάπου στον κόλπο, ή στο ασιατικό Ισλάμ. Υπάρχει η εκδοχή ότι είναι ή Ιράκ ή Συρία και πρόκειται για στρατιώτη ή αστυνομικό που εκχριστιανίστηκε.

4. Με την εμπειρία της πολυετούς Ορθοδόξου Διακονίας στον Αραβικό κόσμο βεβαιώνουμε ότι είναι πολύ διαφορετικό να βιώνης μαρτυρικές καταστάσεις σε καθημερινό επίπεδο, περιφρόνησιν και εμπαιγμούς, επιθέσεις και απειλές κατά την τέλεσιν των ακολουθιών, όπως συνέβη στην Τύνιδα πριν λίγο τη Μ Εβδομάδα κλπ, και άλλο να είσαι ασφαλής εντός των συνόρων και να βλέπεις τις καταστάσεις, από άλλη οπτική γωνία. Και είναι αδιαμφισβήτητο ότι εδώ καλούνται οι Χριστιανοί με επικεφαλής τον Ποιμενάρχην τους να εξαντλούν διαρκώς τα όρια της εκκλησιαστικής διπλωματίας, να σιωπούν και να υπομένουν, προκειμένου να επιβιώνουν εν μέσω λεόντων και με μόνον όπλο την Αγάπη και την Ευλογία του Χριστού, την άνωθεν σκέπη και προστασία.

5. Η Μητρόπολις Καρθαγένης και προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος κ Αλέξιος ευχαριστούν τον αδελφόν Μητροπολίτην Άγιον Πειραιώς κ Σεραφείμ για το κείμενόν του, που δημοσιεύθηκε στη Ρομφαία (Romfea.gr), το οποίον εκτός από τον μεστό Θεολογικό λόγο, πλήρη επιχειρημάτων και τις αλήθειές του, εκλαμβάνεται και ως κείμενον συμπαρατάξεως, συμπαραστάσεως και συνοδοιπορίας στον δύσκολο δρόμο των χριστιανών των Ισλαμικών περιοχών, εκφράζοντας θέσεις και απόψεις, που για ευνόητους λόγους......οι τοπικές εκκλησίες των Αραβικών περιοχών δεν δύνανται να εκφράζουν επισήμως....

Πηγή: Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: