Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Ειρηνική Επίσκεψή που πραγματοποίησε ο ίδιος και η Συνοδεία του στην Εκκλησία της Ρωσίας, από 23 έως 30 Μαΐου 2012. Αναφέρθηκε στην εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία εκ μέρους του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου και των συνεργατών του και στην πολυπληθή και αθρόα προσέλευση του Ρωσικού πιστού Λαού στις Ιερές Ακολουθίες. Τόνισε το θερμό κλίμα των συνομιλιών των αντιπροσωπειών των δύο Εκκλησιών, την συναντίληψη και συμπάθεια που επέδειξε η Ρωσική Εκκλησία προς τον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό και εξήρε την προσφορά του ποσού των 18 εκατομμυρίων ρουβλιών εκ μέρους του Ρωσικού Ορθοδόξου Λαού, προς ενίσχυση των συσσιτίων και του φιλανθρωπικού έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Διασκέψεις και Συνέδρια που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, κατόπιν προτάσεων της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στις 8 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα παρευρεθούν στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: