Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

Τέταρτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Οκτώβριο

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, στην τέταρτη Συνεδρία Της για το μήνα Οκτώβριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί, συναντήθηκαν με τον κ. Πάνο Καρβούνη, Διευθυντή της Αντιπροσωπείας του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, όπου του παρέδωσαν έγγραφο της Ιεράς Συνόδου, απευθυνόμενο στον κ. José Manuel Durão Barroso, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και κοινοποιούμενο στον κ. Herman Van Rompuy, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στον κ. Jerzy Buzek, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Συνοδικό αυτό έγγραφο αναφέρει τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσεως και τονίζει την ανάγκη του σεβασμού της ανθρωπίνης αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: