Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

«Μηχανή» εξαπάτησης ιερωμένων

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ

«ΠΑΠΑΔΕΣ» ΤΑΖΟΥΝ επιτήδειοι σε κληρικούς και μοναχούς από όλη την Ελλάδα, ζητώντας να καταβάλουν σε λογαριασμούς χρήματα προκειμένου να τους αναγνωριστεί προϋπηρεσία ή να τους καταβληθεί πιο γρήγορα το εφάπαξ ή η σύνταξη.

Οι καταγγελίες για απόπειρα εξαπάτησης κληρικών έχουν λάβει τέτοιες διαστάσεις τον τελευταίο μήνα, ώστε το Ταμείο Πρόνοιας Ορθόδοξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) παρέπεμψε το θέμα σε εισαγγελέα, ενώ ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ) αλλά και η Ιερά Σύνοδος με ανακοινώσεις τους προειδοποιούν τους εφημέριους και τους μοναχούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ, π. Γεώργιος Σελλής, σημείωσε ότι πολλοί ιερείς από όλη την Ελλάδα έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα, στα οποία διάφοροι επιτήδειοι παριστάνουν τους εκπροσώπους του ΤΠΟΕΚΕ ή τους υπαλλήλους μητροπόλεων και ζητούν από τους ιερωμένους να καταθέσουν σε λογαριασμούς ποσά ώστε να διευκολυνθούν σε ασφαλιστικά τους ζητήματα.

Προσοχή
Ο π. Γεώργιος επέστησε την προσοχή των εφημέριων και υπενθύμισε την ανακοίνωση του ΙΣΚΕ, η οποία προτρέπει όσους γίνουν αποδέκτες παρόμοιων τηλεφωνημάτων να επικοινωνούν με το Ταμείο των κληρικών.

«Κρούσματα» παρουσιάστηκαν στη Χίο, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία, την Κρήτη αλλά και σε άλλες μητροπόλεις της Ελλάδας, οι οποίες και επιλήφθηκαν του θέματος. Ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ηλείας μάλιστα, π. Ηλίας Παπαγγελής, επιβεβαίωσε στο «Εθνος» ότι στη συγκεκριμένη αρχιερατική περιφέρεια πέντε ιερείς και μοναχοί δέχτηκαν παρόμοια τηλεφωνήματα και ένας εξ αυτών,
από την περιοχή της Κυλλήνης, κατέθεσε 2.000 ευρώ στον λογαριασμό που του δόθηκε, αλλά μόλις συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για απάτη, προχώρησε σε ενέργειες προκειμένου να μπλοκάρει τα χρήματα. 

Σε εγκύκλιό της η Ιερά Σύνοδος, την οποία απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες προς τις μητροπόλεις, σημειώνει ότι «ομάδα επιτηδείων επιχειρεί και ενίοτε επιτυγχάνει, εκμεταλλευόμενη την ευπιστίαν κληρικών και μοναχών, να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά». 
Π. ΒΟΝΑΤΣΟΥ (ΕΘΝΟΣ, 19.11.2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια: