Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Ιερόσυλοι λεηλάτησαν εκκλησία στην Πάτρα

Η έναρξη των έργων για την ανέγερση πνευματικού κέντρου δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Λεύκα της Πάτρας, έκανε τους άγνωστους ιερόσυλους να φανταστούν ότι ο ναός διέθετε πολύ χρήμα! Έτσι, τον διέρρηξαν αλλά, μην βρίσκοντας όσα περίμεναν, διέλυσαν τα πάντα και έκλεψαν τα ιερά σκεύη!
Οι δράστες κατάφεραν να απομονώσουν τον συναγερμό που διέθετε η εκκλησία κόβοντας το ρεύμα. Έτσι, εισέβαλαν ανενόχλητοι αφού παραβίασαν την πίσω πόρτα του ναού σπάζοντας την κλειδαριά. Πρώτη τους δουλειά ήταν να διαρρήξουν το παγκάρι της εκκλησίας, αλλά δεν βρήκαν παρά ελάχιστα χρήματα. Έτσι, εισέβαλαν στο Ιερό και άρχισαν να λεηλατούν τα πάντα!
Άρπαξαν όποιο αντικείμενο αξίας βρήκαν στην Αγία Τράπεζα με πρώτο το Άγιο Δισκοπότηρο αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ και άλλα πολύτιμα ιερά σκεύη, ενώ από μια ντουλάπα πήραν τρία ασημένια κηροπήγια και ένα σετ ασημένια δισκοπότηρα. Φαίνεται, μάλιστα, ότι ήξεραν πού να ψάξουν και τι να αρπάξουν, αφού άφησαν πίσω τους τα αντικείμενα μικρής αξίας αλλά και τα λείψανα αγίων.

ρεπορτάζ του Μανώλη Bάια

Δεν υπάρχουν σχόλια: