Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Σύλληψη τριών Βέλγων τουριστών που είχαν διαρρήξει ναούς στη Χίο


ΚΛΕΦΤΟ....ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

14.06.10

Μεγάλη επιτυχία της διεύθυνσης Ασφάλειας Χίου αποτελεί η σύλληψη τριών Βέλγων που το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν διαρρήξει εκκλησιές και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλη την Χίο.

«Πρόκειται για μια οικογένεια που τίποτα δεν έδειχνα ότι είχε μια τέτοια δράση», ανέφερε ο διοικητής του τμήματος Ασφάλειας Ανδρέας Δαμίρης.Oi άνδρες του τμήματος ασφάλειας έφτασαν στη σύλληψη τωνΒέλγουν που επισκέπτονται εδω και 6 χρόνια το νησί μας όταν εμφανίστηκαν σε γαλακτοπωλείο στην Αγ.Ερμιόνη και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν τσαντάκι με 1500€. Για κακή τους τύχη το εν λόγω κατάστημα είχε κλειστό κύκλωμα καταγραφής κινήσεων, το οποίο και εκμεταλλέυτηκαν οι άνδρες της ασφάλειας για να φτάσουν στη σύλληψη της οικογένειας Βέλγων τουριστών. 
Κατά την προσαγωγή τους στην Υπηρεσία και κατα το στάδιο της ανάκρισης προέκυψε οτι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι ήταν πίσω απο τις διαρρήξεις εκκλησιών σε Πιτυός, Λιθί, και Λαγκάδα ενω είχαν διαρρήξει και ενοικιαζόμενο δωμάτειο στην ΑΓ.Φωτιά απ'οπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1500€ και μια κάρτα Βίζα με την οποία προέβησαν επίσης σε αγορές ύψους 2000€ απο τα καταστήματα της Χίου. 

Και οι τρεις συλληφθέντες, μάλιστα ο 24χρονος γιος της οικογένειας φανεται να αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, οδηγηθήκαν στον ανακριτή που θα αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: