Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Ξεκινάει η αποκατάσταση του Αγ. Νικολάου Ψαρών.

Με Απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου και κατόπιν ομόφωνης Γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η Μελέτη Εφαρμογής του έργου αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Ψαρών.

Επισημαίνεται ότι η μελέτη για το σημαντικό αυτό έργο για την αρχιτεκτονική – πολιτιστική μας κληρονομιά είχε εκπονηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου. Παράλληλα η Ν.Α. Χίου παρείχε την απαραίτητη υποστήριξη και συνδρομή στο Δήμο Ψαρών προκειμένου να υποβληθεί πρόταση ένταξης του έργου στο «Ειδικό Πρόγραμμα για τα Μικρά Νησιά» του ΕΣΠΑ 2007-2013, καθώς ο δήμος Ψαρών είναι ο τελικός δικαιούχος για το συγκεκριμένο Πρόγραμμα.

Το έργο προϋπολογισμού 1.350.000,00 €, περιλαμβάνει την πλήρη αποκατάσταση του ιστορικού Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, την ανάδειξη αυτού του σημαντικού μνημείου καθώς αξίζει στην παράδοση και την ιστορία του νησιού των Ψαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: