Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Και οι Κληρικοί σύνταξη στα 65

Του Χριστόφορου Μωραΐτη στο περιοδικό "ΕΝΟΡΙΑ" (φύλλο 1058)

Τον Ιούλιο του 2010 ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο  Νόμος 3865/2010 (ΦΕΚ/120-Τ.Α./21-7-2010), που αποτελείται από 23 άρθρα και αναφέρεται στις διάφορες πτυχές συνταξιοδότησης των Δημοσίων Υπαλλήλων και Κληρικών.
Στο άρθρο 6 του άνω νόμου προσδιορίζονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης Δημοσίων Υπαλλήλων (Ανδρών-Γυναικών) με ανώτερο όριο το 65ον, για τους Κληρικούς στο εν λόγω άρθρο δεν προβλέπεται τίποτε και συνεπώς για τους Κληρικούς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησής τους παραμένουν αυτά που ίσχυαν, δηλαδή α) 70 ετών και 35 χρόνια ασφάλιση και άνω, β) για λόγους υγείας ανεξαρτήτως ηλικίας και γ) 75 ετών και 15 χρόνια ασφάλιση τουλάχιστον.
Από πολλά χρόνια οι Κληρικοί ζητούν να ισχύσει και για αυτούς τα όρια ηλικίας που ισχύουν για τους Δημοσίους Υπαλλήλους προαιρετικά, αλλά δυστυχώς ηγεσία Εκκλησίας και Πολιτείας έχουν βάλλει στα αυτιά τους ωτασπίδες επί πολλά χρόνια και το πρόβλημα αυτό των Κληρικών μένει άλυτο.
Γι' αυτό θερμά παρακαλούνται ηγεσία Εκκλησίας και Πολιτείας να δώσουν επιτέλους σύντομα λύση στο μακροχρόνιο και μακρόβιο αυτό θέμα των Κληρικών, που δεν χρειάζεται η λύση του χρήματα, αλλά καλή θέληση.
Έχουν γραφεί πολλά άρθρα στο περιοδικό "ΕΝΟΡΙΑ" για το ανωτέρω θέμα, αλλά κάποια σκοπιμότης δεν επέτρεψε μέχρι τώρα τη λύση του ανωτέρω θέματος.
Και πάλι δια του παρόντος κάνουμε έκκληση στην ηγεσία της Εκκλησίας μας, όπως θέσει το ανωτέρω θέμα, στους αρμόδιους της Πολιτείας (υπουργείο Οικονομικών- Θρησκευμάτων και Παιδείας) για να δοθεί τέλος στην ανωτέρω εκκρεμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: