Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Γεωργίου Φ. Παπαδόπουλου: "Ψήγματα από το κατά Λουκάν και Ιωάννην Άγια Ευαγγέλια"

Μία ακόμη πνευματική καταγραφή εξεδόθη και κυκλοφορεί από τον συγγραφέα κ. Γεώργιο Φ. Παπαδόπουλο Δημοτικό Σύμβουλο Χίου και αρωγό μέλος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου.

Το νέο πνευματικό εγχειρίδιο τιτλοφορείται "ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ" και είναι το τρίτο κατά σειρά πόνημα που περιέχει ορθόδοξα κηρύγματα με βάση περικοπές (χωρία) από τα Ιερά Ευαγγέλια κατά Λουκάν και κατά Ιωάννην. Προηγήθηκαν με ανάλογη θεματολογία δυο ακόμη πονήματα με τίτλους: "ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ" και "ΨΗΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ", τα οποία δωρίθηκαν προς το Σύνδεσμό μας και εμπλούτισαν την βιβλιοθήκη του.

Η εκδοτική παραγωγή του συγγραφέα μετράει για φέτος ήδη 5 βιβλία. Στα 3 που ήδη απαριθμήθηκαν προστίθενται το πρώτο αυτής της χρονιάς με τίτλο "ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΡΑΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΙΑΚΟ ΤΥΠΟ" σελ. 264, και το "ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ" σελ. 72, τα οποία έχουν εξαντληθεί.

το παρόν εγχειρίδιο που αποτελείται από 20 σελίδες ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να μελετήσει και να εντρυφήσει με απλό τρόπο και κατανοητό σε δέκα Ευαγγελικές περικοπές (χωρία) των κατά Λουκάν και Ιωάννην Ευαγγελίων".

Όπως λέει ο συγγραφές στο σημείωμά του "αντί προλόγου": "Η παρούσα έκδοση έρχεται ως συμπλήρωμα και επισφράγισμα των άλλων δύο που προηγήθηκαν το τρέχον έτος και αναφέρονταν στο κατά Ματθαίον και Μάρκον Ευαγγέλια. Έτσι ο κύκλος αυτός κλείνει με το εγχειρίδιο τούτο, επιφυλασσόμενοι να επανέλθουμε μελλοντικά με νεότερες και αναλυτικότερες εκδόσεις γύρω από την ερμηνεία και μελέτη των Ευαγγελίων της Αγίας μας Εκκλησίας και της Αγίας Γραφής γενικότερα.
Το πόνημα είναι αφιερωμένο από τον συγγραφέα "στη μνήμη του Σεπτού, Μακαριστού Γέροντά μας, Μητροπολίτου πρ. Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσαράκοντα (40) ημερών από την Κοίμηση και την εις Κύριον εκδημίαν του, γενομένης την 28η Αυγούστου 2010.

Ευχαριστίες, συγχαρητήρια και ευχές στον αγαπητό μας Γεώργιο Παπαδόπουλο και καλή συνέχεια στο έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: