Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Γράφει η Αλήθεια: ΕΣΤΗΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

Από το site της Αλήθειας:

ΕΣΤΗΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
Ο… μισής Χίου κ.κ. Διονύσιος
20/7/2009

ΜΙΑ ζέστη μια κρύο, ο Χίου Διονύσιος. Με την επιστολή του στην Ιερά Σύνοδο για τον Ιωακείμ Στρουμπή φάνηκε να έχει πλήρη επαφή με την πραγματικότητα, με άλλη ενέργειά του την περασμένη Παρασκευή φάνηκε να την χάνει…
Σημείο παρακμής για την τοπική εκκλησία και συμβάν, που, αν επαναληφθεί, αργά ή γρήγορα θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο, το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης «έστησε» την Παρασκευή το εκκλησίασμα της Αγίας Μαρίνας Βερβεράτου, με το επιχείρημα ότι έμαθε πως καλεσμένος στη Θεία Λειτουργία είναι και ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γ. Κωνσταντίνου και εκείνος μ’ αυτόν… δεν συλλειτουργεί!
Επενέβησαν τότε τόσο ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνας Βερβεράτου Αρχ. Μελέτιος όσο και μέλη της Ενοριακής Επιτροπής και πήραν τη διαβεβαίωση του πατ. Γ. Κωνσταντίνου ότι δεν καταλαβαίνει αυτή τη συμπεριφορά αλλά, αν τίθεται θέμα παρουσίας του Μητροπολίτη, εκείνος διαβεβαιώνει ότι δεν θα παρευρεθεί στη Θεία Λειτουργία, κάτι που έγινε.
Παρασκηνιακά τώρα, έγινε γνωστό ότι σε Ιερείς και μέλη της Εν. Επιτροπής ο Δεσπότης έλεγε φωνάζοντας «ή εγώ ή αυτός», «οι ιεροί κανόνες είναι πάνω απ’ το Σύνταγμα», κ.λπ. αλλά η υπόθεση δεν δημοσιοποιήθηκε και ας ελπίσουμε όλοι σε ηρεμία με την απουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Κληρικών.
Οι «βυζαντινισμοί» όμως δεν τελείωσαν εδώ αφού κάποιοι ψιθύρισαν στο Δεσπότη πως του στήνουν παγίδα και ξαφνικά θα δει στην εκκλησία «το μισό Δ.Σ. του Συνδέσμου Κληρικών».
Έτσι παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη και χωρίς προφανώς να φταίει σε τίποτα η Αγία… οι πιστοί μάταια περίμεναν το Δεσπότη, πλήρως απογοητευμένοι για την απαξίωση.
Η απογοήτευση βέβαια γρήγορα έγινε πείσμα, με τους πιο ζωηρούς να θέλουν να στείλουν του Δεσπότη χαιρετίσματα για το στήσιμο και του χρόνου με υγεία… και τους άλλους να θέλουν να δοθεί τόπος στην οργή χωρίς δημοσιότητα.
Το τελευταίο βέβαια ήταν πολύ δύσκολο και γρήγορα όλα αυτά τα γραφικά έκαναν το γύρο του νησιού.
Πάντως, για να δικαιολογήσουμε τον τίτλο μας, είναι σαφές ότι οδηγούμαστε στα χειρότερα.
Ο Μητροπολίτης παρ’ ότι απουσιάζει για μεγάλα χρονικά διαστήματα δεν είναι δυνατόν να αποφεύγει τους μισούς απ’ τους ιερείς του και αργά ή γρήγορα θα τεθεί θέμα ότι δεν μπορεί να ποιμένει τη μισή Χίο…
Σημειώστε το κάπου, ότι, αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, σε λίγο ο Χίου Διονύσιος εκ των πραγμάτων μισής Χίου… με δική του επιλογή αργά ή γρήγορα θα απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο.
Δείτε τι δήλωσε για το θέμα αυτό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου στην Αλήθεια:

Πηγή: www.alithia.gr/article.aspx?ArticleID=1386

Δεν υπάρχουν σχόλια: