Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.

Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε ευρέθη προ εκπλήξεως όταν δέχθηκε αδικαιολόγητη επίθεση από μερίδα λαϊκών και κληρικών θεολόγων για τα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της 15.4.2013. 

Εκεί αναφέρονται τα εξής: <<μετά από ενδελεχή ενημέρωση του κ. Γιαγκατζόγλου Α΄ Συμβούλου του Υπουργού αποσαφηνίστηκαν αρκετά ζητήματα για τα οποία πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν.>> 

Τί ενόχλησε; Το <<αποσαφηνίστηκαν>> ή το ότι <<πολλά αρνητικά σενάρια κυκλοφορούσαν;>> 

Είναι δηλ μερικοί οι οποίοι επενδύουν στην δαιμονοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών και τους ενοχλεί η ενημέρωση των ανθρώπων για το πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα; Γιατί αυτό στην πραγματικότητα έγινε. 

Η θέση του Ι.Σ.Κ.Ε είναι πάγια όσον αφορά το μάθημα των Θρησκευτικών γι΄ αυτό άλλωστε έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό εκφράζοντας την αγωνία του για την εξέλιξη και πορεία του μαθήματος. 

Η επίσκεψη του κου Γιαγκατζόγλου έγινε ακριβώς για να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. 

Εάν παρασκηνιακά διαδραματίζονται αδιαφανείς διαδικασίες ουδόλως ενδιαφέρει τα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. και την κοινωνία. 

Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι επιτιθέμενοι ότι σ΄ έναν πόλεμο οι ομοϊδεάτες ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον του υποτιθεμένου εχθρού και δεν στρέφονται κατ΄ αλλήλων. 

Το εάν οι διευκρινήσεις του κου Γιαγκατζόγλου ήταν όντως διαφωτιστικές ή όχι θα το κρίνουν οι αναγνώστες όταν θα δημοσιευτούν, καθώς ενημερώσαμε και στο δελτίο τύπου της 15ης. 2. 2013. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: