Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

"Λαμπρό το συνέδριο" γράφει η "Δημοκρατική" >> Λαμπρές και οι απουσίες

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ (7/9/09)
Λαμπρό το συνέδριο

>> Λαμπρές και οι απουσίες


Κλαίρη Κάβουρα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Α’ Συνέδριο του Συνδέσμου Κληρικών, με θέμα «Οι Κολλυβάδες Πατέρες και η σχέση τους με τη Χίο, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την κοίμηση του Οσίου Νήφωνα του εκ Χίου», με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστημένοι έμειναν όσοι το παρακολούθησαν, μιλώντας την ώρα του διαλλείματος με τα καλύτερα λόγια, τόσο για την δραστηριότητα του Συνδέσμου Κληρικών, όσο και για το ίδιο το συνέδριο.
Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η παντελής απουσία εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως της Χίου, καθώς και το ότι δεν έστειλαν καν χαιρετισμό.

Στο μεταξύ, κατά την έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση τιμής για την τριακονταετή ποιμαντορία - διακονία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Χίου Οινουσσών και Ψαρών, κ.κ. Διονύσιου στην χιακή εκκλησία, καθώς ο Σύνδεσμος είχε ετοιμάσει την παράδοση ως δώρο τιμής και αγάπης προς τον Σεβασμιότατο, την εικόνα του Αγίου Νήφωνα.

«Ο Σύνδεσμος κληρικών με αυτό τον τρόπο αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό του στον κ.κ. Διονύσιο», δήλωσε στα ΜΜΕ ο πατέρας Γεώργιος Κωνσταντινού, ενώ εξεφρασε την ικανοποίησή του πρώτον επειδή ικανοποιήθηκε ο κόσμος και δεύτερον από την προσέλευση που υπήρξε.

«Κάθε συνέδριο έχει το ενδιαφέρον του. Σκοπός είναι να βγάλουμε συμπεράσματα και να τα εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας ζωή. Παρατήρησα αποχή κάποιων που θα έπρεπε να είναι εδώ», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Μελαχροινούδης, ενώ ο Μιχάλης Καριάμης ανέφερε: «Το συνέδριο αυτό προσέφερε πολλά. Στιγματίζω τη μη προσέλευση αυτών που έπρεπε να είναι εδώ και για διάφορους λόγους έλαμψαν με την απουσία τους».

Την πολύ καλή οργάνωση του συνεδρίου τόνισε η Αργυρώ Μικρούδη που το παρακολούθησε, τονίζοντας: «Χαίρομαι που γίνονται τέτοιες εκδηλώσει στο νησί. Η Χίος εξελίσσεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: