Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο - Αποφάσεις

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε την τακτική σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από 5ης έως 9ης Οκτωβρίου 2009. Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν διεξοδικά κατά τις πέντε Συνεδρίες, θα οριστικοποιηθούν στις δύο επόμενες Συνεδρίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του μηνός Ιουνίου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Τον Προϋπολογισμό της Γενικής Εκκλησιαστικής Οικονομικής Επιθεωρήσεως, για το οικονομικό έτος 2009, καθώς και τον αναμορφωμένο Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2008 και τον Απολογισμό οικονομικού έτους 2007 του Πανελληνίου Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά».

– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 863 και το ποσό ανέρχεται στα 184.428 €.

– Την μεταφοράν της τιμίας Καράς του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
Πηγή: www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1094&what_sub=d_typou

Δεν υπάρχουν σχόλια: