Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Γράφει σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατική"

Με εξώδικο απάντησαν οι ιερείς Γεόμελος & Στεφανιώρος
Σύνδεσμος Κληρικών: Να παραιτηθούν από τα Γραφεία της Μητρόπολης

Με εξώδικη διαμαρτυρία απάντησαν στο Σύνδεσμο Κληρικών Χίου οι ιερείς Δημήτριος Γεόμελος και Μιχαήλ Στεφανιώρος. Οι ως άνω κατηγορούν τα μέλη του Συνδέσμου ότι έχουν επιδοθεί σε μία ανελέητη προσωπική επίθεση κατά του προσώπου τους, και έχουν προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή τους εκ προθέσεως, με επανειλημμένα διαβήματα στα ΜΜΕ, με μόνο στόχο τον δημόσιο εξευτελισμό τους και την ηθική τους εξουθένωση ώστε να επιτύχουν την απομάκρυνση τους από τη θέση τους (Στα Γραφεία της Μητρόπολης).
Οι ιερείς κ.κ. Γεόμελος και Στεφανιώρος καλούν το Σύνδεσμο εντός 5 ημερών να ανακαλέσει, διαφορετικά θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Σημειώνουν ακόμα στο εξώδικο ότι οδηγήθηκαν σε αυτή την πράξη επειδή τη σιωπή τους τόσο καιρό, την ερμήνευσε ο Σύνδεσμος ως ενοχή. «Αυτό μας οδήγησε στη σκέψη ότι είναι καθήκον μας πρωτίστως απέναντι στο λειτούργημα μας και δευτερεύοντος προς τους οικείους μας να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη μας, την αξιοπρέπεια των οικογενειών μας και κυρίως το κύρος μας ως ιερείς. Το γεγονός μάλιστα ότι διανύουμε την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι ευκαιρία αποκαταστάσεως των πραγμάτων από μέρους σας, ώστε να φθάσουμε στο Άγιο Πάσχα με ειρήνη και αγαλλίαση…»
Από την πλευρά του ο Σύνδεσμος Κληρικών με απάντηση που έστειλε και στη «Δ», αναφέρει μεταξύ άλλων:
«…Ο Σύνδεσμος από την αρχή της ίδρυσης του, εξέθεσε τις προτάσεις και τις θέσεις του, πρώτα στον Μητροπολίτη και στη συνέχεια σε δημόσιο διάλογο. Ο λόγος που εκφέραμε ως κληρικοί είχε πάντοτε ως σκοπό την αναβάθμιση της Εκκλησίας μας και του λειτουργήματος μας και όχι την προσωπική αντιπαράθεση και την εμπάθεια, που διακρίνουμε στην Εξώδικο των εν λόγω πατέρων. Θεωρούμε ότι οι μετακλητές θέσεις των γραφείων της Μητρόπολης δεν πρέπει να δημιουργούν στους κατόχους τους την πεποίθηση της μονιμότητας και για αυτό τον λόγο, η θέση μας είναι ότι πρέπει να θεσπισθεί από το Μητροπολίτη πενταετής θητεία για κάθε μετακλητή θέση.
Πιστεύουμε δε ότι οι εν λόγω πατέρες δεν ωφελούν με την παραμονή τους στις μετακλητές θέσεις ούτε την Εκκλησία, ούτε τον Μητροπολίτη ούτε το χριστεπώνυμο πλήρωμα.
Εμείς ποτέ δεν συκοφαντήσαμε με τις εκφράσεις που αναφέρονται κανέναν ιερέα ή λαϊκό. Ποτέ δεν θίξαμε την τιμή και την υπόληψη κανενός, διότι κάτι τέτοιο δεν αρμόζει ούτε στο λειτούργημα μας ούτε στην προσωπικότητά μας. Αυτό που πιστεύαμε και πιστεύουμε, μετά και την Εξώδικο και την απειλή μήνυσης, αγωγής και προσωποκράτησης είναι το αυτονόητο, ότι δηλαδή πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις τους και να αναλάβουν την ευθύνη της πράξεως τους.
Ο εκκλησιαστικός διάλογος δεν εξελίσσεται σε αίθουσες Δικαστηρίων και η λειτουργία του Συνδέσμου Κληρικών Χίου δεν υποκύπτει σε απειλές. Η διεκδίκηση της αναβάθμισης της ποιότητας του λειτουργήματος μας, η διαφάνεια και η διατύπωση δημοσίου λόγου δεν φιμώνεται. Όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις μας, ελήφθησαν από τα αρμόδια όργανα του Συνδέσμου και πάντοτε στα πλαίσια της νόμιμης λειτουργίας μας.
Δημόσιες ή ιδιωτικές δηλώσεις μετανοίας, σαν και αυτές που αιτούνται οι πατέρες των Γραφείων της Μητρόπολης, θυμίζουν άλλες εποχές και προκαλούν πιστούς και κλήρο…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: