Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ψήφισμα Συνδέσμου Κληρικών Χίου για την προς Κύριον εκδημία του Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμανδρίτου κυρού Γεωργίου Λιαδή

    ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ 
  ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
Καλλιμασιά 23 Σεπτεμβρίου 2014
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ 
       822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ 

Ψήφισμα

Στην Καλλιμασιά και στο γραφείο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 μ. συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου με αφορμή το θλιβερό άγγελμα της προς Κύριον εκδημίας του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κυρού Γεωργίου Λιαδή, αδελφού και συλλειτουργού, μέλους του Συνδέσμου Κληρικών Χίου.

Ο Πρόεδρος αναγγέλλει στα μέλη την προς Κύριον εκδημία του Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κυρού Γεωργίου Λιαδή, μέλους του Συνδέσμου Κληρικών Χίου. 

Ο αείμνηστος γεννήθηκε το 1942 στα Καρδάμυλα της Χίου. Σπούδασε Θεολογία στην ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης από την οποία αποφοίτησε το 1964. Στις 12 Απριλίου 1970 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και παράλληλα με τα εφημεριακά του καθήκοντα υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός λειτουργός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αξιώθηκε μαζί με την αείμνηστη πρεσβυτέρα του να δημιουργήσει μια χριστιανική οικογένεια. Έγινε Διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέχρι την ευδόκιμη αποχώρησή του από την Εκπαίδευση υπήρξε καθηγητής στο 1ο Γυμνάσιο Χίου. Αλλά και μετά από αυτήν συνέχισε να διδάσκει έργω και λόγω, με τη συνολική του παρουσία, και την θυσιαστική του διακονία. Αξιώθηκε να λάβει τα οφφίκια του Κατηχητού, του Πρωτοπρεσβυτέρου και μετά την εκδημία της συζύγου και πρεσβυτέρας του το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και δη του Οικουμενικού Θρόνου, που εξέφραζε και τον σεβασμό και την προσήλωσή του προς το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Από την 1 Ιανουαρίου 2012 μέχρι την προς Κύριον εκδημίαν του υπηρέτησε την τοπική μας Εκκλησία από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου με τρόπο υποδειγματικό, που δημιουργεί σε όλους μας το ανθρώπινο συναίσθημα της απώλειας και του δυσαναπλήρωτου κενού. Ανάλογα δυνατά συναισθήματα θα δοκιμάζουν και οι ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φρουρίου, της ενορίας, που αγάπησε και υπηρέτησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του. Και μαζί με τους ενορίτες, όσοι γεύτηκαν την ευλογία και τον αγιασμό από τα χέρια του ως Οικονόμου των Μυστηρίων, αξίου Λειτουργού του Υψίστου, οι γενιές των μαθητών στους οποίους μετέδωσε Θεολογία, Αγάπη και Ανθρωπιά, και οι συνάδελφοι και συνεργάτες και όσοι είχαν τη χαρά της συναναστροφής του και πιο πολύ από όλους τα παιδιά του, στα οποία αφήνει πολύτιμη παρακαταθήκη την Ευχή του ως Ιερέας και Πατέρας και όλα αυτά που αποτελούν το σύνολο της προσφοράς του στη Χιακή Εκκλησία. Να έχουμε την ευχή του και ο Άγιος Θεός να αναπαύει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς Δικαίων. 

Ο Πρόεδρος προτείνει να τιμηθεί η μνήμη του και να εκφραστεί η συμπαράσταση του Συνδέσμου στους οικείους του εκλιπόντος. Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού άκουσε την εισήγηση του Προέδρου του ομόφωνα αποφασίζει: 

1) Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του και την συμπαράστασή του στους οικείους του.

2) Να μνημονεύεται το όνομα του στην ιερά Πρόθεση.

3) Να κατατεθεί από τα μέλη του χρηματικό ποσό στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Συνδέσμου.

4) Να αναρτηθεί το παρόν στον ιστότοπο του Συνδέσμου στο διαδίκτυο.

Αφού δεν υπάρχει άλλο θέμα λύεται η συνεδρίαση και υπογράφεται το παρόν.

                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         ΤΑ ΜΕΛΗ

        π. Γεώργιος Κωνσταντίνου           π. Δημήτριος Πύρρος
                                                         π. Ιωάννης Κουντουριάδης
                                                         π. Αντώνιος Τσουκαλάς
                                                         π. Γεώργιος Χανδρής
                                                         π. Δημήτριος Γαΐλλας
                                                         π. Γεώργιος Πουλιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: