Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

"Κιβωτός του κόσμου – Κιβωτός του αιγαίου": ΕΡΓΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- Αντιδημάρχου (πρόνοιας-παιδείας) Χίου

Την προηγούμενη Τετάρτη το απόγευμα, όσοι είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις δημοτικές εγκαταστάσεις του Αίπους, γίναμε μάρτυρες ενός τεράστιου και ανθρωπωφελούς έργου, με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον ακάματο –συμπατριώτη μας– Ιερέα π. Αντώνιο Παπανικολάου.

Γέμισε το Αίπος χαρούμενες παιδικές φωνές. Η Χίος αγκάλιασε το μεγάλο έργο του π. Αντωνίου και στάθηκε αρωγός στο ιερό του λειτούργημα, αυτό της καλλιέργειας του <<γεωργίου>>, της ψυχής δηλαδή και της προσωπικότητας των παιδιών που είχαν ανάγκη μια τέτοια διάπλαση και που ο π. Αντώνιος γαλουχεί, για να παραδώσει υγιή -ανθρωποκεντρικά και ψυχοπλαστικά- στη σύγχρονη κοινωνία.

Θυμάμαι τον νεαρό –τότε– Αντώνιο, αρκετά χρόνια πριν ιερωθεί, όταν ερχόταν στην Ιερά Νέα Μονή να εκκλησιαστεί και να συναντηθεί με τον αδελφό του, Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο (Ιερέα της Νέας Μονής). Θυμάμαι ότι είχε έμφυτο και διακαή τον πόθο της κοινωνικής προσφοράς. Ήλθε, λοιπόν, το πλήρωμα του χρόνου και η χάρη του Θεού τον κατέστησε Λειτουργό Του και διακονητή των ευαίσθητων αυτών ψυχών και μάλιστα σε μια περιοχή ιδιαίτερα δύσκολη, στο κέντρο της Αθήνας. Εκείνων που βρήκαν στο πρόσωπό του τον πραγματικό πατέρα και αδελφό και τη στοργική αγκαλιά μιας μάνας, της <<Κιβωτού του κόσμου>>.

Καμάρωσα, πραγματικά, το έργο που επιτελεί. Ξεκίνησε από τον Κολωνό της Αθήνας με την <<Κιβωτό του κόσμου>> όπου φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, συνέχισε με την <<Κιβωτό της Ηπείρου>> στην Κόνιτσα και σήμερα δημιούργησε την <<Κιβωτό του Αιγαίου>> στη Χίο, τα επίσημα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Μάρκο, παρουσία των Αρχών του τόπου.

Στο πλούσιο εορταστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που ακολούθησε οι παριστάμενοι συμπατριώτες μας και όχι μόνον, πληροφορήθηκαν τα όσα πράττει και προσφέρει η <<Κιβωτός του κόσμου>>, η μη κυβερνητική αυτή Οργάνωση που ποτέ δεν επιχορηγήθηκε από το κράτος και στηρίζεται αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την προσφορά ιδιωτών. Ενημερώθηκε το κοινό για το πλήθος και το έργο των εθελοντών, που στη Χίο φτάνουν τους 100 και πλέον, αλλά και τον κόπο που κατέθεσαν όσοι ΄΄μεταμόρφωσαν΄΄ πραγματικά τον χώρο του Αίπους και τον κατέστησαν λειτουργικό και ελκυστικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, τόπο επισκέψιμο και ικανό να φιλοξενήσει δεκάδες παιδιά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Είναι αδύνατον να μην εκφράσει κάποιος τα αισθήματα θαυμασμού και τις ευχαριστίες του προς τον δόκιμο αυτό διακονητή του Κυρίου, τον π. Αντώνιο και όλη την περί αυτόν ομάδα των εθελοντών αλλά και των ανθρώπων της <<Κιβωτού του κόσμου>> οι οποίοι δεν φείδονται μόχθου και χρόνου, ώστε να λειτουργεί άψογα η κοινωνική αυτή δομή, που έρχεται να καλύψει το κενό της κρατικής αδιαφορίας και αναλγησίας περί τα παιδιά μονογονεικών οικογενειών, απροστάτευτων, ενδεών, παραμελημένων, προσφύγων, μεταναστών, κ.α.

π. Αντώνιε, ζήθι και χαίρε ! Άξιος ο μισθός σου ! Σ΄ ευχαριστούμε που μας εμπνέεις και μας διδάσκεις με το έργο σου και με όσα δημιούργησες και δημιουργείς.

Το αυτό και στην άξια και επαινετή, ευλαβέστατη, πρεσβυτέρα σου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: