Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 14 χρόνια (2008-2022) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Το 2016 η Πανορθόδοξη Σύνοδος στην Κωνσταντινούπολη


Μετά από διαπραγματεύσεις υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι Προκαθήμενοι στην Κωνσταντινούπολη αποφάσισαν, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πανορθόδοξη Σύνοδος, που αποτελεί κορυφαίο γεγονός για την Ορθοδοξία, να πραγματοποιηθεί το 2016 στην Αγία Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης. 

Οι Προκαθήμενοι επεξεργάζονται κείμενο που θα αφορά τα ζητήματα που απασχολούν τους Ορθοδόξους και κυριαρχούν στις συζητήσεις που ξεκίνησαν χθες στην Κωνσταντινούπολη και αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή με συλλείτουργο, στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Η Πανορθόδοξη Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί έπειτα από προετοιμασία πολλών δεκαετιών σε ένα μνημείο με ιδιαίτερο συμβολισμό, στον πρώτο μητροπολιτικό ναό της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Πηγή: www.ecclesia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: