Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Σαηεντολογία, μια πραγματική απειλή»

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, στο κέντρο του Πειραιά (Καραΐσκου 104 και Σωτήρος), την Κυριακή 3 Μαρτίου 2013 και ώρα 4:00 μ.μ., η ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολή μας με θέμα: «Σαηεντολογία, μια πραγματική απειλή». Πλήθος κόσμου (περισσότεροι των 300) παρακολούθησε την ημερίδα, η οποία λόγω της μεγάλης συμμετοχής του κόσμου, του ενδιαφέροντος των παρισταμένων και της συζήτησης που ακολούθησε, διήρκησε περισσότερο του αναμενομένου.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αφού καλωσόρισε τους ομιλητές και τους παριστάμενους, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ να ανοίξει την ημερίδα. Ομιλίες - εισηγήσεις πραγματοποίησαν ο διδάκτωρ Νομικής κ. Γεώργιος Κρίπας με θέμα «Το λογικώς και νομικώς αβάσιμο των θεωριών των Σαηεντολόγων» και ο συνεργάτης της Επιτροπής Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου κ. Ιωάννης Μηλιώνης με θέμα «Μέθοδοι δράσεως και προσηλυτισμού των Σαηεντολόγων και τρόποι αντιμετωπίσεως αυτών»

Με το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους. Το λόγο πήραν οι παριστάμενοι και παρακολουθούντες την ημερίδα, οι οποίοι έθεσαν καίρια ερωτήματα στους εισηγητές. Επίσης δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέθεσαν προσωπικές μαρτυρίες αναφορικά με τους Σαηεντολόγους και τους τρόπους δράσης αυτών.

Τα πορίσματα της ημερίδας ανέγνωσε στους παρευρισκομένους ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Δημητρακόπουλος, Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ κλείνοντας την ημερίδα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, ευχόμενος παράλληλα όπως ο Θεός της Δυνάμεως, της Ελευθερίας, της Αγάπης και των Οικτιρμών να εμπνέει τις συνειδήσεις όλων και να καθορίζει τις ζωές μας, κρατώντας μας ελεύθερους και αξιοπρεπείς, καθώς η ελευθερία είναι το πλέον υπέροχο Δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως τους ομιλητές κ.κ. Κρίπα και Μηλιώνη και κάλεσε όλους, αφού ψάλλουν "Τη Υπερμάχω" (Θούριο & Εθνικό Ύμνο της Εκκλησίας) να αποχωρήσουν εν ειρήνη.

Τα πορίσματα της ημερίδας θα είναι σύντομα διαθέσιμα από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς (στην ενότητα Αντιαιρετική κίνηση & δραστηριότητα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: