Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

“Οι έφηβοι μοναδική ελπίδα του τόπου” (ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ 

Παρουσία του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και πλήθους αιρετών, μαθητών και καθηγητών από τα σχολεία του Βροντάδου τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο ο σχολικός αγιασμός, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013.

Αυτή τη φορά ο Μητροπολίτης του νησιού επέλεξε να απευθύνει το λόγο στη νέα γενιά μέσα από το παράδειγμα της τραγωδίας του αρχαίου τραγικού Σοφοκλή, «Φιλοκτήτης» ζητώντας από τους έφηβους να μην αλλοιώσουν τα όνειρα και τη δημιουργικότητά τους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους.

«Σήμερα παιδιά μου σας παραδίδουμε έναν κόσμο λίγο κατεστραμμένο, λίγο γκρεμισμένο, λίγο αλλοτριωμένο. Εσείς είσαστε η ελπίδα μας πλέον. Εσείς καλείστε να δημιουργήσετε πάνω στα συντρίμμια που εμείς σας παραδίδουμε. Εσείς είστε το μέλλον του τόπου και της πατρίδας μας», ανέφερε ο ίδιος μέσα σε έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα για να ευχηθεί λίγο αργότερα καλή σχολική χρονιά και δύναμη στους μαθητές των σχολείων του Βροντάδου.

«Στον Αγιασμό με Ι.Χ.»

Την ίδια ώρα πάντως με ίδια μέσα μετακινήθηκαν οι μαθητές από τα σχολεία της Συκιάδας και της Λαγκάδας αφού η αδυναμία εκτέλεσης δρομολογίων από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου ανάγκασε τους μαθητές να μεταβούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο με Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Όνομα αρθρογράφουΠαντελής Φύκαρης 
Δεν υπάρχουν σχόλια: