Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΩΣ 20ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΧΗΡΑ ΙΕΡΕΑ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΑΠΟΣΠΩΝΤΑΣ ΤΗΣ 3.740 ΕΥΡΩ

Θύμα “ιερής” απάτης έπεσε το πρωί της Δευτέρας η παπαδιά Μ. Κουγιούλη, χήρα ιερέα που κατοικεί εδώ και χρόνια στην πόλη της Χίου.

Το σενάριο της απάτης ξεκίνησε όταν άγνωστος τηλεφωνώντας στο σπίτι της παπαδιάς, συστηνόμενος ως πατήρ Ιωάννης από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας, της ανέφερε ότι ο αείμνηστος ιερέας προτού πεθάνει είχε ξεκινήσει δικαστικό αγώνα προκειμένου να διεκδικήσει αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο.

Σύμφωνα με το θύμα της υπόθεσης ο συστηνόμενος ως ιερέας της ανέφερε ότι τελικά τελεσιδίκισε η απόφαση μετά θάνατον του ιερέα και δικαιωματικά της ανήκουν τα υποτιθέμενα αναδρομικά ύψους 18.000 ευρώ.

Όμως όπως της είπε ο φόρος για να τις καταβληθούν τα χρήματα είναι 3740 ευρώ τα οποία θα έπρεπε να καταθέσει σε λογαριασμό της Εμπορικής Τράπεζας σε συγκεκριμένο μάλιστα υποκατάστημα του Πειραιά.

Έτσι η παπαδιά σε μία ώρα έκανε ανάληψη και κατόπιν κατάθεση στο λογαριασμό που της έδωσε ο δράστης, ενώ υπομονετικά περίμενε μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να δει τις 18.000 να μπαίνουν στο λογαριασμό της.

Μάταια όμως αφού, οι μέρες περνούσαν και τα χρήματα ήταν άφαντα.

Έτσι η παπαδιά αποφάσισε να απευθυνθεί σήμερα στην Ασφάλεια Χίου και να αναφέρει το συγκεκριμένο περιστατικό.

Στις έρευνες που ακολούθησαν η ασφάλεια μέσω της Τράπεζας εντόπισε τα στοιχεία του κατόχου του λογαριασμού και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τον 20χρονο Α.Π. 20 ετών, ο οποίος είναι άνεργος.

Έτσι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Χίου, αφού σχημάτισαν τη δικογραφία απέστειλαν τα στοιχεία του δράστη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο συγκεκριμένος νεαρός έχει προβεί και σε άλλες αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ (Π. Φύκαρης) 27-9-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: