Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ανθρωπιστική βοήθεια από την ΜΚΟ 'Αποστολή' για τη Λιβύη

25 τόνοι ανθρωπιστική βοήθεια αποτελούμενη από εμφιαλωμένο νερό μεταφέρθηκε σήμερα με 2 αεροσκάφη τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στη Λιβύη από την Μ.Κ.Ο. της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής ’μυνας. Με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ετέθη στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας με στόχο την από κοινού στήριξη και επείγουσα βοήθεια. Κλιμάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτριο Δόλλη συνοδεύει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τρίπολη.

Στο αεροδρόμιο επίσης της 112 ΠΜ στην Ελευσίνα παραβρέθηκε από τα ξημερώματα για τις ανάγκες της Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο οποίος δήλωσε ότι η Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις διεθνών οργανισμών για ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη και κατόπιν εντολής του Αρχιεπισκόπου, αποστέλλει σήμερα 25 τόνους εμφιαλωμένο νερό. Σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Εθνικής ’μυνας, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» βοηθά τους δοκιμαζόμενους λαούς, ανεξαρτήτως θρησκείας, χρώματος, φυλής. Μετά την Αιτή, το Κόσσοβο, την Αίγυπτο, σήμερα ξεκινούμε την ενίσχυση του λαού της Λιβύης αποδεικνύοντας ότι η ελληνική ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία αποτελεί έναν από τους ουσιαστικότερους πρεσβευτές της Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν την απογείωση των αεροσκαφών ο κ. Δόλλης επεσήμανε ότι η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη του Μακαριωτάτου στην προσπάθεια ουσιαστικής αρωγής στο λαό της Λιβύης.

Την επιχείρηση αποστολής βοήθειας συντόνισε το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με σκοπό την ενίσχυση των αναγκών συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές μέσα στο γενικότερο πλαίσιο άμεσης ανταπόκρισης της Ελλάδας στις εκκλήσεις της Λιβύης.

Από την πλευρά της η φιλανθρωπική εταιρεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση ώστε να συγκεντρώσει κάθε τι απαραίτητο για τη Λιβύη δίνοντας προτεραιότητα στις βασικές τους ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: