Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ εξαρτάται από την άσκηση… κριτικής! (εφημερίδα "Πολίτης")

Στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πολίτης της 5/8/2009 διαβάσαμε:

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ εξαρτάται από την άσκηση… κριτικής!

ΟΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΒΑΛΛΟΥΝ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΑ ΜΙΣΑ Μ.Μ.Ε.!

Επιχειρούν να κόψουν τη φόρα της συμμετοχής στα μέλη του συνδέσμου οι Αρχιερατικοί Επόπτες, που σε επίδειξη σκοταδισμού επέλεξαν και τις εφημερίδες που κοινοποίησαν την επιστολή τους, επιθυμώντες να μείνει ασχολίαστη!

Νέο λάδι στη φωτιά ρίχνουν μέσα στο Δεκαπενταύγουστο οι Αρχιερατικοί Επόπτες της Μητρόπολης, κίνηση που, κατά τους ίδιους, υπαγορεύτηκε από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και έχει σκανδαλίσει το τοπικό ποίμνιο.
Με την επιστολή τους, που λειτουργεί ως έμμεση προειδοποίηση στα μέλη του Συνδέσμου, δηλώνουν την αφοσίωση και υποταγή τους στο Μητροπολίτη και εγείρουν θέμα παρεκτροπής α πό την «κανονική σχέση» για όσους διαφοροποιούνται ή ασκούν κριτική στο Σεβασμιώτατο.
Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να θέτουν ζήτημα «σωτηρίας της ψυχής» για τους διαφωνούντες ιερείς, την ώρα που σε επίδειξη πλήρους σκοταδισμού οι ίδιοι αποφάσισαν να κοινοποιήσουν την επιστολή τους μόνο σε αρεστά τοπικά Μ.Μ.Ε.. Να διευκρινιστεί ότι η συγκεκριμένη επιστολή έφτασε στον «π» από χέρια τρίτου, αφού, προφανώς, ο «π» δεν συγκαταλέγεται στα αρεστά τοπικά Μ.Μ.Ε. κατά τους Αρχιερατικούς.

Ακολουθεί η επιστολή...
http://digital.politis-chios.gr/pdf.aspx?pdfname=editions/05082009/politis05082009_6.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: