Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Παιδιά και ηλικιωμένοι σε Ξενώνες της "Αλληλεγγύης"

Γράφει ο/η Romfea.gr / 16:25
23.08.09

Από το Σάββατο το βράδυ οι Ξενώνες «ΜΕΡΙΜΝΑ 1» και «ΜΕΡΙΜΝΑ 2» της Μ.Κ.Ο. της Εκκλησίας της Ελλάδος
''Αλληλεγγύη'' έχουν διατεθεί στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την πύρινη λαίλαπα που για τρίτη συνεχή ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Συγκεκριμένα στη «ΜΕΡΙΜΝΑ 1» φιλοξενούνται από χθες το βράδυ, 22- Αυγούστου, 28 παιδιά με τους συνοδούς τους, από το Αναρρωτήριο Πεντέλης (ΝΠΔΔ υπαγόμενο στην εποπτεία της 1ης ΔΥΠΕ).
Τα παιδιά με τη συνοδεία τους, υποδέχτηκαν στελέχη της ''Αλληλεγγύης'' και στη συνέχεια μόλις τακτοποιήθηκαν τα επισκέφτηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' κ. Κωστής Δήμτσας, ο οποίος συνομίλησε με το προσωπικό που τα συνόδευε για να λάβει ενημέρωση των αναγκών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.
Σήμερα, 23-Αυγούστου, σε ανταπόκριση αιτήματος από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΕΠΙ) στον ξενώνα «ΜΕΡΙΜΝΑ 2», μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, 6 κατάκοιτοι ηλικιωμένοι με 1 συνοδό από το Γηροκομείο ΒΙΛΑΣ Πεντέλης.
Στη διάθεση όσων έχουν ανάγκη τέθηκε το Συνεδριακό Κέντρο στην Αλίαρτο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας με διαθεσιμότητα 100 κλινών και το Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Αγία Βαρβάρα, με δυνατότητα 70 κλινών.
Τέλος, τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών έχει αναλάβει η Μ.Κ.Ο. ''Αλληλεγγύη'' της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Πηγή:

www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2964&Itemid=2

Διαβάστε ακόμα: "Αυτή την ώρα πρέπει να είμαστε όλη μια οικογένεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια: