Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Αυξάνονται οι ανάγκες στις περιοχές της Αφρικής


Με την ευκαιρία της Ημέρας της Αφρικής στις 25 Μαΐου, η UNICEF επισημαίνει πως οι έκτακτες ανάγκες στην περιοχή της Ανατολικής και Νότιας Αφρικής έχουν σχεδόν διπλασιασθεί φέτος. Ιδιαίτερα, χώρες όπως η Αιθιοπία, η Ζιμπάμπουε και η Σομαλία παρουσιάζουν πολύ σημαντική αύξηση - μέχρι και πενταπλασιασμό - των αναγκών τους σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της UNICEF «Αναφορά Ανθρωπιστικής Δράσης 2009». Περισσότερο από το 50% του προϋπολογισμού της UNICEF για προγράμματα έκτακτης ανάγκης παγκοσμίως, προορίζεται για τη συνέχιση της υποστήριξης των προγραμμάτων της οργάνωσης στις 5 μεγαλύτερες ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, όλες στην Αφρικανική ήπειρο: Τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Σομαλία, το Σουδάν, την Ουγκάντα και τη Ζιμπάμπουε.

Επίσης, η μεγάλη πλειοψηφία των χωρών που πλήττονται από τις μεγαλύτερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον πλανήτη - 23 από τις 36 χώρες - βρίσκονται στην Αφρική και συγκεκριμένα οι χώρες: Αγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα, Γουινέα Μπισάο, Ερυθραία, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, Κένυα, Κονγκό, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μαλάουι, Μαυριτανία, Μοζαμβίκη, Μπουρούντι, Νίγηρας, Ουγκάντα, Σομαλία, Σουδάν, Τζιμπούτι, Τσαντ και Υεμένη.

· Στη Ζιμπάμπουε, σε ανταπόκριση στην επιδεινούμενη οικονομική και πολιτική κρίση και το ξέσπασμα της επιδημίας χολέρας απαιτούνται πέντε φορές περισσότερα χρήματα για τα προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας της UNICEF στη χώρα.

· Στην Αιθιοπία, η φτώχια, οι συγκρούσεις, η επαναλαμβανόμενη ξηρασία και η άνοδος των τιμών των τροφίμων οδήγησε 100.000 παιδιά σε οξύ υποσιτισμό με ακόμα 2,4 εκατομμύρια να βρίσκονται επίσης σε κίνδυνο.

· Στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1.200 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας του πολέμου.

· Στον φτωχό και επιρρεπή σε ξηρασίες Νίγηρα, τα ποσοστά μητρικών θανάτων είναι μεταξύ των υψηλότερων στον κόσμο και το 20% των παιδιών πεθαίνουν πριν τα πέντε τους χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: