Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2008

«Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Χώρο της Υγείας»

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διοργανώνεται στη Ρόδο, μεταξύ 8ης και 12ης Οκτωβρίου του 2008 το πρώτο «Διεθνές Συνέδριο για την Ποιμαντική Διακονία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Χώρο της Υγείας». Σε αυτό θα λάβουν μέρος περίπου 200 αντιπρόσωποι των Μητροπόλεων που ανήκουν πνευματικά και διοικητικά στο Πατριαρχείο από όλο τον κόσμο (κληρικοί, ιατροί και άλλοι που διακονούν τον ευαίσθητο τομέα της Υγείας), καθώς και αντιπρόσωποι των Εκκλησιών της Ελλάδος, Αλβανίας και Κύπρου, ξένων ομολογιών και άλλων φορέων που σχετίζονται με την ποιμαντική διακονία του ασθενούς, αλλά και με την ιατρική και νοσηλευτική του φροντίδα. Το Συνέδριο, πρόεδρος του οποίου θα είναι ο Σεβ. Μητροπολήτης Ρόδου κ. Κύριλλος, θα φιλοξενηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
Την έναρξη του Συνδρίου θα κηρύξει ο αξιότιμος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος.
Το Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία στους συνέδρους να συζητήσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην ποιμαντική διακονία στο χώρο της υγείας, τόσο σε θεολογικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Επιπροσθέτως, να ενημερωθούν για τις διεθνείς εξελίξεις σχετικά με την φροντίδα των ασθενών σε ποιμαντικό και ιατρικό επίπεδο.
Οι ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και ειδικοί επιστήμονες από ολο τον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, οι σύνεδροι θα ερευνήσουν τις τάσεις της ιατρικής φροντίδας στις μέρες μας, και ιδιαίτερα τη φροντίδα για τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, την Τρίτη Ηλικία, τον καρκινοπαθή και τις νευρολογικές ασθένειες. Θα τους απασχολήσουν, επίσης, και ζητήματα βιοηθικής και ποιμαντικής επιμόρφωσης των κληρικών και των στελεχών που διακονούν τον άρρωστο. Ακόμη, θα αναζητηθούν αποτελεσματικότεροι τρόποι προκειμένου να υποστηριχθούν πνευματικά όσοι επιστήμονες διακονούν το χώρο της υγείας.
Απώτερος σκοπός του Συνεδρίου είναι να δημιουργηθεί ένα Ορθόδοξο «δίκτυο» ποιμαντικής διακονίας του Πατριαρχείου, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα σε όσους μετέχουν σε αυτό και διακονούν τους ασθενείς, να αλληλοβοηθούνται, να συμμερίζονται ο ένας τα προβλήματα του άλλου και να επωφελούνται αμοιβαία από τη γνώση και την εμπειρία των άλλων, ενώ ταυτόχρονα, να προωθηθεί η ανάπτυξη υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον τομέα της ποιμαντικής διακονίας.
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα του Συνεδρίου.
Σχόλιο: Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου έχει ζητήσει από την Ιερά Μητρόπολη την ενημέρωση του ιερού κλήρου της Χίου για συνέδρια, συμπόσια, επιμορφωτικά σεμινάρια κ.λ.π., που γίνονται εκτός Χίου και τη συμμετοχή σε αυτά με αξιοκρατικά κριτήρια των κληρικών ή και λαϊκών αδελφών, ανάλογα με το χαρακτήρα και το σκοπό κάθε διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: