Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Δηλώσεις Μακαριωτάτου αμέσως μετά τη Συνεδρίαση της Δ.Ι.Σ. 23/10/2008

Αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στις καθιερωμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.
Συγκεκριμένα ο Μακαριώτατος απάντησε σε όσους ζητούν τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους καθώς δήλωσε πως «θα είναι σε βάρος του έθνους, η Εκκλησία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί, υπάρχουν διακριτοί ρόλοι». Επίσης διευκρίνισε πως «η Ιεραρχία ποτέ δεν θα ζητήσει το χωρισμό εκκλησίας-κράτους».
Σχετικά με την υπόθεση της Ι. Μονής Βατοπεδίου επανέλαβε πως θα περιμένει το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας, υπογραμμίζοντας ότι λόγω του αυτοδιοίκητου του Αγίου Όρους ούτε το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει δυνατότητα παρέμβασης.
«Δεν είναι θέμα συνθημάτων και μπαλονιών. Τα συνθήματα είναι όμορφα αλλά δεν είναι δημιουργικά». Δεν παρέλειψε να ζητήσει από τον κόσμο να κατανοήσει πως «άλλο είναι η Εκκλησία και άλλο τα πρόσωπα».
Ο Μακαριώτατος ρωτήθηκε και για την επιστολή που η Δ.Ι.Σ. θα στείλει στον Υπουργό Παιδείας σχετικά με το θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα επιδιώξει να συζητήσει με τον Υπ. Παιδείας για το πώς θα αναβαθμιστεί το μάθημα τονίζοντας, «τα θρησκευτικά είναι πολιτισμός, είναι στόχος του ανθρώπου, αν τα πάρουμε ξερά δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: