Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Ένα "ευχαριστώ" στους ιερείς μας!

από τον Κώστα Ζαφειρίου

Και αυτό το Πάσχα, είχα τη χαρά να περάσω από αρκετές ενορίες και να λειτουργηθώ, στο βαθμό βέβαια που οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις το επέτρεπαν. Και είδα τους ιερείς μας με πίστη στην ψυχή, να μιλούν για το Χριστό μας και να δακρύζουν.

Είδα και άκουσα τους ιερείς μας να μιλούν για την ελπίδα που χαρίζει ο Χριστός μας. Είδα και άκουσα κηρύγματα απλά με σοφά λόγια.

Είδα και άκουσα τους ιερείς μας να πλησιάζουν και να στηρίζουν την πραγματικά αδύναμη οικογένεια. Ιερείς απλοί αλλά γεμάτοι δύναμη.

Παπάδες που πρέπει να ζήσουν τις οικογένειές τους με 800 ευρώ, όχι μόνο δεν παραπονιόνταν αλλά έλεγαν: "Έχει ο Θεός" και το εννοούσαν.

Είδα και άκουσα παπάδες να βοηθούν από το υστέρημά τους και να παρηγορούν με τον απλό αλλά γεμάτο Χριστό λόγο τους.

Οι ιερείς μας είναι το ανάχωμα κόντρα στην πνευματική κρίση. Αν και κάποιοι τους θέλουν εξαθλιωμένους, αυτοί βρίσκουν τη δύναμη με τον πλούσιο και εμπνευσμένο λόγο τους να μας παρηγορούν και να μας δίνουν κουράγιο.

Αυτός ο τόπος λοιπόν, είναι Ευλογημένος!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από την καρδιά μας σε όλους τους παπάδες μας!

Πηγή: www.ierovima.gr

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Αγαπητοι σε αυτους τους συνανθρωπους μας που απο το χερι τους κοινωνουμε τον Χριστο
πρεπει να δειξωμε και το αναλογο σεβας,αγαπη,και υποστηριξη.Μην αφησουμε καποιους να
τους εξαφανησουν,ευχομαι να δειξει ο Κυριος το σημαδι Του και να μας σκεπασει ολους μας.
Ενα μεγαλο λοιπον ευχαριστω για καθε καμπανα που σημαινει σε αυτο τον τοπο.