Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η συμμετοχή της Χίου στην Γ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε.

Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος στο παρεκκλήσιο της Υπαπαντής του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου είχε αποφασίσει ομόφωνα να παραστεί δια του Προέδρου του π. Γεωργίου Κωνσταντίνου στην Γ. Σ. για τον πρόσθετο λόγο, ότι από το 2010 έντεκα από τα μέλη του Συνδέσμου της Χίου απόκτησαν την ιδιότητα του τακτικού μέλους του Ι.Σ.Κ.Ε.

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου μετέβη στην Αθήνα κομίζοντας και τις υπεύθυνες δηλώσεις των υπολοίπων μελών για τη συμμετοχή τους στη Γ.Σ. Παρέστη στην Γ.Σ. που διήρκεσε περί τις 4 ώρες.

Μετά την εναρκτήρια προσευχή και το μνημόσυνο των κεκοιμημένων ιερέων μελών του Ι.Σ.Κ.Ε. το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε. π. Γεώργιος Σελλής ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκομένους, όσους συμμετείχαν σύμφωνα με το καταστατικό δι΄ επιστολής και ιδιαίτερα τους εκλεκτούς ομιλητές οι οποίοι όπως τόνισε τιμούν με την παρουσία τους τον Ιερό Σύνδεσμό. Αισθητή η απουσία εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό τον πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιο Κωνσταντίνου, τον οποίο ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έρθει από το νησί.

Ο πατήρ Γεώργιος απευθύνθηκε στους παρευρισκομένους και ανάμεσα στα άλλα εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία αρκετών αδελφών, περισσότερων από τις δυο προηγούμενες φορές που παρέστη σε Συνέλευση του Ι.Σ.Κ.Ε. Μίλησε για τον τοπικό Σύνδεσμο της Χίου, που δίνει δυναμικό παρόν για τέταρτο χρόνο. Είπε ότι θα έπρεπε όταν η Ιερά Σύνοδος συζητά εφημεριακά ζητήματα να παρευρίσκεται εκπρόσωπος του Ι.Σ.Κ.Ε. Είπε επίσης ότι αυτό που αποτελεί θέση του Ι.Σ.Κ.Ε., δηλαδή να μην γίνονται χειροτονίες κληρικών και πλήρωση κενών οργανικών θέσεων χωρίς τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, ο Σύνδεσμος της Χίου το έκανε πράξη προσφεύγοντας στο Συμβούλιο της Επικρατείας για χειροτονία που έγινε χωρίς τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος. Μετέφερε δε στη Γενική Συνέλευση το αίτημα για έμπρακτη συμπαράσταση του Ι.Σ.Κ.Ε.

Όσον αφορά το αίτημα της Χίου, αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία από τον πρόεδρο του Ι.Σ.Κ.Ε. και η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε ότι ο Ι.Σ.Κ.Ε. συμπαρίσταται έμπρακτα στον αδελφό Σύνδεσμο Κληρικών Χίου για την προσφυγή του στο Σ.τ.Ε.    
Τα λοιπά της Γενικής Συνέλευσης είναι γνωστά από το δελτίο τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: