Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «Ολοι μαζί για τα προβλήματα της κοινωνίας»

Συνεργασία της Εκκλησίας, της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας, με την συνδρομή του συνόλου των πολιτών, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος για την αντιμετώπιση προβλημάτων της κοινωνίας και του σύγχρονου ανθρώπου.

«Η λογική μας, για τον τόπο μας, εκείνο που απαιτεί είναι η συνεργασία, είναι η συναίνεση. Είναι αυτό που λέει ο ευαγγελικός λόγος όχι ο καθένας το δικό του αλλά όλοι μαζί το δικό μας. Δεν έχουμε πολλά περιθώρια νομίζω κάτω από τις παρούσες συνθήκες, είναι ανάγκη να σπεύσουμε», σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψη στην περιφερειακή ενότητα (τέως δημαρχείο) Νεάπολης, στο δήμο Νεάπολης - Συκεών.

«Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες και πρέπει να τρέξουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν. Ιδιαίτερα, η εποχή μας σήμερα απαιτεί συνεργασία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος παρατηρώντας ότι «μπροστά στην αναζήτηση της ανάπτυξης, μπροστά στην ανάγκη των ανθρώπων για βοήθεια, η Εκκλησία θέλει να αναπτύξει αυτή τη λίγη περιουσία που έχει, με ένα σκοπό:να ξεκουράσει τον άνθρωπο».

Οπως είπε ο κ. Ιερώνυμος από το 100% της εκκλησιαστικής περιουσίας έχει φύγει το 96% και από το υπόλοιπο 4% το 3% είναι δεσμευμένο, σημειώνοντας όμως ότι και το 1% που απομένει μπορεί να αξιοποιηθεί.

Ο Αρχιεπίσκοπος, με αυτή την αφορμή, παρουσίασε τις δράσεις της Εκκλησίας και τα έργα που σχεδιάζει ειδικά για το νομό Θεσσαλονίκης, όπως ο ξενώνας του Θεαγένειου και η φοιτητική εστία, ζητώντας την αρωγή του κράτους, ειδικά για να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα.

Νωρίτερα ο κ. Ιερώνυμος είχε επισκεφθεί το Εκκλησιαστικό Σχολείο της Νεάπολης, όπου συναντήθηκε και μίλησε με τους μαθητές, ενώ επισκέφθηκε και το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της μητρόπολης Νεάπολης - Σταυρουπόλεως. Στο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου, ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής «Ανθρωποι - Φως - Ελπίδα» με θέματα από χώρες του τρίτου κόσμου της κυρίας Tάσσας Μπιτσάνη - Πέτρου.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ (15/2/2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: