Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Τρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο


Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 9 Απριλίου 2009, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Επειδή δημιουργούνται έωλες εκτιμήσεις και υπάρχει παραπληροφόρηση ως προς την υποχρέωση των Νομικών Προσώπων της Εκκλησίας για την καταβολή του Ε.Τ.Α.Κ., η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, μετά από εισήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, να εξετάσει κάθε ενδεχόμενη περίπτωση ξεχωριστά.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την πρόσκληση, την οποία του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ώστε, μαζί με άλλους Προκαθημένους Ορθοδόξων Εκκλησιών, να εξετάσουν από κοινού την ηθική διάσταση της οικονομικής κρίσης που συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Μετά από συζήτηση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, να εκπροσωπήσει τον Μακαριώτατο στη συνάντηση αυτή, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Αχαΐας κ. Αθανάσιος, Διευθυντής του Γραφείου της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Θρησκευτικός Τουρισμός», το οποίο θα συγκληθεί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας από 14 έως 18 Ιουνίου 2009. Στο εν λόγω Συνέδριο, η Εκκλησία μας θα εκπροσωπηθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Χρυσόστομο και τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Θρησκευτικού Τουρισμού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο.

– Την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Σύνοδο Εργασίας της Μικτής Επιτροπής του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξου Εκκλησίας και Ρωμαιοκαθολικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, από 16 έως 23 Οκτωβρίου 2009. Εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας σε αυτή την συνάντηση, ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: