Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Συνέρχεται από 7 - 9 Απριλίου η Δ.Ι.Σ.


Συνέρχεται από την Τρίτη 7 έως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 152ης Συνοδικής Περιόδου, για να ασχοληθεί με θέματα της Ημερησίας Διατάξεως.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 7 Απριλίου 2009, στην πρώτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Το Πρόγραμμα Ημερίδας, την οποία διοργανώνει η Συνοδική Επιτροπή επί της Θείας Λατρείας και του Ποιμαντικού Έργου, την 11η Ιουνίου 2009, με θέμα «Η αποστολή του Ιερέως στο σύγχρονο κόσμο».

– Την διοργάνωση από την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων, της ΚA´ Πανορθοδόξου Συνδιασκέψεως Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα Αιρέσεων και Παραθρησκείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 5 Νοεμβρίου 2009 στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, με κεντρικό θέμα : «Σύγχρονες Αιρέσεις, προέλευση, εκδηλώσεις, πνευματικό τους πλαίσιο».

– Την πραγματοποίηση εκδηλώσεως για την παρουσίαση των τεσσάρων (4) νέων τόμων Καταλόγων Χειρογράφων Βυζαντινής Μουσικής της σειράς «ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ» του εκδοτικού έργου του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικολογίας.

– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 849 και το ποσό ανέρχεται στα 181.870 ₠.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος παρέσχε την ευλογία Της για την έκδοση πονήματος του Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων ως και της Ειδικής Επιτροπής Μελέτης Αρχαιολατρείας – Νεοειδωλολατρείας, Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Κυριακού Τσουρού, με τίτλο : «Ο Νεοπαγανισμός της "Νέας Εποχής"».

Επίσης η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από Έκθεση που υπέβαλλε η Συνοδική Επιτροπή επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου περί της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2009, με θέμα : «Περιφερειακές Εστίες Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης. Προβλήματα – Προοπτικές».

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε :

– Τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Λιόλιο, Ιατρό, ως εκπρόσωπο στην Επιτροπή Σχεδιασμού Αγωγής Υγείας ( Ε.Σ.Α.Υ.) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αναπληρωτή του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γεώργιο Ρουσάκη, Ιατρό.

– Εξαμελή Επιτροπή Ακροάσεων για την περαιτέρω διερεύνηση του Πορίσματος Ελέγχου για την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη».Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: