Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο


Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέφρασε τη θλίψη της και τη συμπάθειά Της προς όλους τους κατοίκους της πόλεως Λακουΐλα της γειτονικής Ιταλίας, μετά τα προβλήματα τα οποία επέφερε ο καταστροφικός σεισμός. Παράλληλα εξέφρασε τα θερμά Της συλληπητήρια και την συμπαράστασή Της προς τις οικογένειες των Ελλήνων φοιτητών και των Ιταλών αδελφών μας, για τον αδόκητο χαμό των συγγενικών προσώπων τους. Η Εκκλησία μας, κατόπιν συννενοήσεως με τις αρμόδιες αρχές των πληγεισών περιοχών, προτίθεται να συμπαρασταθεί για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε την διοργάνωση Ημερίδος από την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Ευρωπαϊκών Θεμάτων με θέμα την προβολή της συμβολής των Ελλήνων Κληρικών στον Ελληνικό Διαφωτισμό και στην αναγέννηση των Θετικών Επιστημών. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο, Πρόεδρο της Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, για τα προβλήματα λειτουργίας των περιφερειακών Εστιών και τις ενέργειές του προς το Υπουργείον Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεφάσισε την σύσταση Επιτροπής, αποτελουμένης από τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο και Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, έναν εκπρόσωπο του Ι.Σ.Κ.Ε. και Νομικούς, για να μελετήσει θέματα που ενδιαφέρουν τον Εφημεριακό Κλήρο, μετά την υπαγωγή του Ταμείου Προνοίας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (Τ.Π.Ο.Ε.Κ.Ε.) στο Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ.).

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Συνοδικό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για να παραστεί στην Τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, το Μέγα Σάββατο και την μεταφορά του στην Ελλάδα.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: