Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΣΚΕ «Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται.»

ΑΘΗΝΑ 9/11/2018 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

«Δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται.» 

Στη μάχη που δίνουμε, ως Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος, για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τον Ιερέα, δεν θα θέλαμε να βρούμε αντιπάλους από τους κόλπους μας. Αλλά τα διάφορα παράκεντρα της εξουσίας μεταφέρουν τα κακά τους εντός της Εκκλησίας. 

Πληροφορούμε τα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, και κατ’ επέκταση όλους τους ιερείς της Ελλάδος, ότι ο Ιερός σύνδεσμος μας, ιδρυμένος από του 1890 υπό του αρχιεπισκόπου Γερμανού Καλλιγά, σε μία εποχή που η πατρίδα μας έβγαινε από το αχό του πολέμου και οι κληρικοί προσπαθούσαν να βρουν τον βηματισμό τους, αναφέρεται στον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Είναι και θα παραμείνει η φωνή του Ιερέα. 

Θεσμικά, ιστορικά και εκκλησιαστικά. 

Σήμερα, διόλου ξαφνικά και τυχαία, ενορχηστρώνεται από σκοτεινά κέντρα μία κίνηση δημιουργίας νέου φορέα, ο οποίος φιλοδοξεί τάχα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των αδελφών κληρικών. 

Στην πραγματικότητα να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις όσων σιγοντάρουν στη δημιουργία του. 

Μπροστάρης αυτής της Πέμπτης Φάλαγγας είναι ένας κληρικός που έχει διαγραφεί από τον ΙΣΚΕ λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς. Ο ανωτέρω, ως άλλως καρδινάλιος, καπηλεύεται τίτλους που δεν κατέχει: ότι δήθεν είναι ο εκπρόσωπος ΟΛΩΝ των Κληρικών στον ΕΦΚΑ, την στιγμή που έχει ζητηθεί επισήμως από τον ΕΦΚΑ να αντικατασταθεί το ανωτέρω άτομο, διότι εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του και κανέναν άλλον. 

Τη συγκεκριμένη στιγμή, που ο Ιερός Κλήρος δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα στην ιστορική του πορεία, η εμφάνιση διχαστικών κινήσεων χαρακτηρίζεται λίαν ύποπτος και επικίνδυνος, γιατί στόχος είναι η διάσπαση του σώματος των Κληρικών. 

Ποια είναι τα σκοτεινά αντιορθόδοξα κέντρα που προσπαθούν να διασπάσουν τον κλήρο, οργανώνοντας αποστασίες και συλλόγους που αντιστρατεύονται τον ΙΣΚΕ; 

Αυτοί που ενισχύουν διασπαστικές κινήσεις πράττουν αναλόγως με εκείνους που σχημάτισαν σχισματικές Εκκλησίες. 

Στρέφονται εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Πίστης μας, εναντίον των Ιερέων, για να εξυπηρετήσουν ευτελή συμφέροντα. 

Είμαστε βέβαιοι ότι οι Έλληνες Ιερείς θα αποδοκιμάσουν βροντερά τέτοιες κινήσεις, γιατί είναι ευφυείς και πιστοί. Η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη ζιζάνια. 

Ο Θεός να λυπηθεί τον παπά που φέρεται να ηγείται του νέου φορέα. Ας σκεφθεί τη μοίρα του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση και ας αναλογιστεί τις μελλοντικές του πράξεις. Από εμάς είναι συγχωρεμένος. 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΣΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: