Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΣΚΕ (16/11/2018)

ΑΘΗΝΑ 16/11/2018 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ 

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Κ.Ε. ευχαριστεί θερμότατα τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι μετέφεραν την αγωνία του εφημεριακού Κλήρου της χώρας και υποστήριξαν σθεναρά το δίκαιά του, καθώς και όλη τη σεπτή Ιεραρχία για την ομόφωνη απόφαση της "να εμμείνει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος". Μια θέση που αποτελεί πάγιο αίτημα των Κληρικών. 

Τα μέλη του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε., έχοντας πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στους Κληρικούς που εκπροσωπούμε, αγωνιστήκαμε με γνώμονα τα δίκαιά μας, σε πλαίσιο ευπρέπειας και ήθους. Ακάματα μείναμε σε συνεχή επαφή με εκκλησιαστικούς παράγοντες και τα πολιτικά κόμματα, ώστε να τους εκθέσουμε πειστικά τις απόψεις μας και να διεκδικήσουμε τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. 

Τις προηγούμενες ημέρες, από μερίδα του Τύπου και του πολιτικού φάσματος, δεχθήκαμε ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις, εστιαζόμενες στον υποτιθέμενο σκοταδισμό μας. Επιχειρήθηκε ασύγγνωστα ακόμα και η σύνδεσή μας με την πολιτική ακρότητα. Φυσικά, τίποτα από όσα μας καταλόγισαν δεν ισχύει. Ως Ιερείς έχουμε μάθει να συγχωρούμε και δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά εξαίρεση στις αρχές μας. Παραδίδουμε όμως όλους αυτούς στην κρίση και τη χλεύη της ελληνικής κοινής γνώμης. 

Το Δ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. δεν έπραξε τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από όσα προβλέπονται στο καταστατικό του. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος δημιουργήθηκε το 1890, πολύ πριν από τους περισσότερους σύγχρονους θεσμικούς φορείς. Εμείς νιώθουμε το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στην Ορθοδοξία, την Εκκλησία, το Έθνος, τις αρχές και την Ιστορία του Συνδέσμου μας. Παραμένουμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, σε συνεργασία με τους Αρχιερείς μας, περιμένοντας τις επόμενες πολιτικές και εκκλησιαστικές πρωτοβουλίες. 

ΕΚ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: