Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010

"Xρέος μας η ζωή" το μήνυμα για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Γράφει ο Γιώργος Φερδής: 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιήθηκε χθες στο κλειστό Γήπεδο του Μετς εκδήλωση με κεντρικό μήνυμα «Χρέος μας…η ζωή». Την εκδήλωση στήριξαν το Ίδρυμα Ψυχο-κοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ», το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία πάντα με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΣΤΡΟΦΗ και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Κικίλιας συγχαίροντας τους φορείς για την προσπάθεια και την επιτυχία της εκδήλωσης και τον κόσμο για τη συμμετοχή του. Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης με τη συμμετοχή εφήβων και νέων από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μελών του Θεραπευτικού προγράμματος ΚΕ.Θ.Ε.Α. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από τα μουσικά σχήματα του ΚΕ.Θ.Ε.Α. ΣΤΡΟΦΗ.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος o οποίος απηύθυνε μήνυμα αισιοδοξίας προς τους νέους λέγοντας: «Θυμήθηκα όταν έπαιζα και εγώ μπάσκετ στην Πανεπιστημιακή ομάδα και σκέφτηκα βλέποντας σας πόσο γρήγορα περνούν τα χρόνια και φτάνουμε στο σημείο να μη μπορούμε ούτε τη μπάλα να πετάξουμε. Σημειώστε στο ημερολόγιο σας ότι η προσπάθεια να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας και στον εαυτό μας, όσο δύσκολη και αν είναι μας αποζημιώνει στη ζωή.» Απευθυνόμενος δε σε όλους τους φορείς που στήριξαν τη προσπάθεια τόνισε, «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιερείς των ενοριών που βρίσκονται εδώ. Έχουμε επίσης να σημειώσω καλή συνεργασία με το ΚΕ.Θ.Ε.Α. και βρισκόμαστε σε μια πορεία που θα μπορέσουμε να δώσουμε θετικά δείγματα της συνεργασίας σε λίγο καιρό. Πρέπει να προσέχουμε τα παιδιά πρώτα από όλα.» Κλείνοντας την παρέμβαση του ο Μακαριότατος ευχαρίστησε το Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό για τη συνδρομή του στη προσπάθεια και τόνισε πως Αρχιεπισκοπή , Δήμος , ΚΕΘΕΑ , Νομαρχία συνεργάζονται με σκοπό να δώσουν λύσεις και διέξοδο στο αδιέξοδο..».

Ο διευθυντής του ΚΕ.ΘΕ.Α κ. Μπάμπης Πουλόπουλος έλαβε επίσης το λόγο ευχαριστώντας του παρευρισκόμενους για την δυναμική παρουσία και σημείωσε ότι η δίνη της οικονομικής κρίσης οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο περιθώριο ενισχύοντας τα φαινόμενα χρήσης ουσιών και εντείνοντας τα προβλήματα στις οικογένειες. Ο κ. Πουλόπουλος συνέχισε λέγοντας, «ως ΚΕ.ΘΕ.Α αντιμετωπίζουμε προβλήματα στην επανένταξη, την προσπάθεια αυτή όμως στηρίζει δυναμικά ο αρχιεπίσκοπος και τον ευχαριστούμε θερμά».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Αρχιεπίσκοπος πρόσφερε αναμνηστικά σε όλους τους αθλητές. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η κα. Χριστίνα Διαμαντοπούλου από τη Γραμματεία Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και η κα. Βάσω Τσεμπέρη εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ. Στόχος της εκδήλωσής ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα ουσιοεξάρτησης και τον αγώνα που δίνουν οι έφηβοι για κοινωνική επανένταξη και την δικτύωση όλων των εμπλεκόμενων.


Δείτε φωτογραφικό υλικό στην παραπάνω διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια: