Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Αθεόφοβοι δράστες…

ΑΓ. ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΙΔΗΡΟΥΝΤΑΣ

Αθεόφοβοι δράστες…

Οι κλοπές στις εκκλησιές της περιφέρειας συνεχίζονται.
Αυτή τη φορά οι… αθεόφοβοι δράστες χτύπησαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Σιδηρούντας, απ’ όπου αφαίρεσαν τάματα και κοσμήματα από την εικόνα του Αγίου, ενώ πήραν και το παγκάρι, το οποίο περιείχε σε ψιλά 150 ευρώ περίπου, όπως δήλωσε στην «Α» η επίτροπος Γεωργία Γιαλιά. 
Η διάρρηξη στην εκκλησία έγινε αντιληπτή χθες στις 6 το πρωί όταν ηλικιωμένη περίοικος, που ανάβει τα καντήλια, είδε μισάνοιχτη την πλαϊνή πόρτα και μπαίνοντας μέσα διαπίστωσε ότι ήταν σπασμένο το τζάμι της εικόνας του Αγ. Γεωργίου και τα τάματα είχαν κάνει φτερά.
Οι θρασύτατοι δράστες έφτασαν – όπως τόνισε η κα Γιαλιά – μέχρι το ιερό, στο χώρο που φυλάσσονται τα δισκοπότηρα!
Εκείνο που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το γεγονός ότι η κλοπή στην εκκλησία, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του χωριού, έγινε σε μια περίοδο που υπάρχει κόσμος εκεί, σε αντίθεση με το χειμώνα, που δεν υπάρχει ψυχή.
Δυστυχώς και σ’ αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με την κα Γιαλιά, παρότι στα παράθυρα του ναού υπήρχαν σιδεριές και οι πόρτες ήταν σε πολύ καλή κατάσταση με κλειδαριές ασφαλείας, αποδείχθηκε ότι όλα αυτά δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τους κλέφτες, με αποτέλεσμα οι επίτροποι να εξετάζουν τη λήψη πρόσθετων μέτρων.
Ηδη για το περιστατικό ενημερώθηκε χθες η Αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας μετέβησαν στη Σιδηρούντα για να συλλέξουν στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης, εστιάζοντας κυρίως στα κοινά σημεία που μπορεί να έχει η συγκεκριμένη κλοπή με όσες έγιναν το προηγούμενο διάστημα, τόσο σε χωριά, όσο και στον Αγ. Γιάννη το Θεολόγο, όπου ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες.
Παράλληλα επισημαίνεται στους υπεύθυνους των εκκλησιών η ανάγκη φύλαξης των πολύτιμων αντικειμένων (κοσμήματα κ.λ.π.) σε ασφαλέστερους χώρους, κάτι για το οποίο σχετικές προτροπές έχει απευθύνει και η Μητρόπολη.
Χρ. Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: