Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Το Churchbook της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

Γράφει το Amen.gr:
Μετά το facebook έρχεται το Churchbook!


Μετά το γνωστό facebook έρχεται το εκκλησιαστικό αντίπαλο δέος του, το Churchbook. Ένα πρωτότυπο, απόλυτα ασφαλές και σύγχρονο μέσο για την ηλεκτρονική δικτύωση των νέων της περιοχής δημιούργησε η μητρόπολη Κορίνθου με την αυριανή έναρξη λειτουργίας της νέας της ιστοσελίδας www.churchbook.gr. Πρόκειται για το Εκκλησιαστικό «facebook»  και συμπεριλαμβάνεται και αυτή στην ενότητα πολυμέσων της μητρόπολης.
Το Churchbook της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, όπως είναι το όνομά του, είναι σχεδόν πιστό αντίγραφο του facebook και δίνει την δυνατότητα στους νέους να επικοινωνούν με τον ίδιο τρόπο  όπως και στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Η διαφορά όμως είναι ότι το churchbook.gr είναι απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο μιας και ένας σεβαστός αριθμός ακαδημαϊκών και εθελοντών θα επαγρυπνεί πίσω από αυτό και θα διαφυλάττει την ηλεκτρονική ακεραιότητα των παιδιών.
Αύριο αναμένεται να εγκαινιασθεί μία ακόμα νέα ιστοσελίδα εκκλησιαστικού περιεχομένου της μητρόπολης Κορίνθου. Είναι ο Ορθόδοξος Ναός (www.orthodoxosnaos.gr) για την οποία υπάρχει σύνδεσμος πρόσβασης προς αυτήν ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως και περιλαμβάνει α) την αρχιτεκτονική των Ι. Ναών, β) αγιογραφίες-τοιχογραφίες, γ) τα ιερά σκεύη, δ) τα ιερά άμφια και ε) άλλα θέματα που έχουν σχέση με τον ορθόδοξο ναό και την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας μας.
Η ιστοσελίδα αυτή που δημιουργήθηκε με γνώμονα την μοντέρνα τεχνολογία θα βοηθήσει πολύ τους επισκέπτες μας, κυρίως όμως τους μαθητές στην πληροφόρηση και κατανόησή των θεμάτων αυτών αλλά και θα συμβάλει στη διαμόρφωση λειτουργικού - λατρευτικού βιώματος στα παιδιά μας, αφού το περιεχόμενό της αποτελεί την σύγχρονη μορφή κατήχησης καθώς το Πρόγραμμα αυτό θα λειτουργεί ώς σύγχρονη μορφή Κατήχησης και Λειτουργικής.
Και οι δύο αυτές νέες ιστοσελίδες κατασκευάστηκαν από ομάδα ακαδημαϊκών στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αμερική και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με την φροντίδα του Υπευθύνου Προγραμματισμού, Μηχανοργάνωσης και Πολυμέσων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ π. Π. Μπούρα και βασίστηκαν στις διεθνείς τάσεις που ενώ επιτρέπουν εύκολη πλοήγηση προσφέρουν ολοκληρωμένη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: