Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Φεβρουάριο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2009, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, σχετικά με την δημιουργία σειράς Ιδρυμάτων, τα οποία είχε αποφασισθεί να ανεγείρει η Εκκλησία σε προγενέστερη Συνεδρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ενημέρωσε τα μέλη Αυτής, ότι:
α) Κατετέθησαν όλα τα δικαιολογητικά για την ανέγερση επταορόφου κτιρίου, δυναμικότητος είκοσι διαμερισμάτων, πλησίον του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Θεαγένειο» στη Θεσσαλονίκη, για φιλοξενία των συγγενών και των ασθενών που νοσηλεύονται σε αυτό.
β) Κατετέθησαν τα σχέδια ανεγέρσεως Κέντρου παιδιών με νοητική στέρηση, στην περιοχή Άνοιξη Αττικής, και παρουσιάστηκαν οι μακέτες.
γ) Κατετέθησαν τα σχέδια ανεγέρσεως «Στέγης Κατακοίτων», δυναμικότητος 80 κλινών, στον Βαρνάβα Αττικής.
δ) Ἀπεφασίσθη να ανεγερθεί «Σπίτι Πόνου - Hospice» για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, και πλησίον αυτού να δημιουργηθεί Σχολή Νοσηλευτών-Νοσηλευτριών, οι οποίοι θα εξειδικευθούν στην αντιμετώπιση της παθήσεως αυτής. Υπεύθυνη για την Επιστημονική Παρακολούθηση του έργου αυτού ορίσθηκε η Ιατρός κ. Παρασκευή Ρούσου, Επίκ. Καθηγήτρια Ιατρικής. Το Κέντρο αυτό θα κτισθεί στην Πεντέλη η στον Βύρωνα Αττικής.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :
– Τον κατάλογο των δικαιούχων του επιδόματος για το τρίτο τέκνο στη Θράκη, για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2009. Οι οικογένειες που θα λάβουν το επίδομα είναι 851 και το ποσό ανέρχεται στα 183.222 ₠.
– Την δωρεάν παραχώρηση προς το Ελληνικό Δημόσιο, εκτάσεως 60 δασικών στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για την ανέγερση του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος Χαλκίδος.
– Την δωρεάν παραχώρηση προς τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα Καλαμάτας, ενός οικοπέδου εκτάσεως 769,40 μ2 εντός της πόλεως Μεσσήνης, ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Μεσσήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας για την δημιουργία Γηροκομείου.
– Την δωρεάν παραχώρηση εκτάσεως, εμβαδού 18.057,88 μ2, ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Λογγοβάρδας Πάρου, της Ιεράς Μητροπόλεως Παροναξίας για την ανέγερση Νοσοκομείου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απεδέχθη :
- Την πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την ανακήρυξη της νήσου Μήλου, και λόγω των Κατακομβών αυτής, ως νήσου Ιεράς.
- Την πρόσκληση του Διευθυντού της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ε.ΕΘ.Α. για να παραστεί ο Μακαριώτατος Πρόεδρος στο προσεχές Συνέδριο των Στρατιωτικών Ιερέων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2009.Τέλος η Δ.Ι.Σ. συζήτησε και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
Πηγή: www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1064&what_sub=d_typou

Δεν υπάρχουν σχόλια: