Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αποφάσεις πρώτης συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάιο

Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε για τις προσωπικές του ενέργειες καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τους αναιτίως απαχθέντες δύο Σύριους Μητροπολίτες. Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον άδικο θάνατο του Διακόνου και του Οδηγού. Οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι εξέφρασαν την ευχή και την ελπίδα για το αίσιο πέρας της ως μη ώφειλε περιπέτειας των δύο Αρχιερέων, για την σύντομη απελευθέρωση τους και την επιστροφή τους στα ποιμαντικά τους καθήκοντα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στις 11 π.μ. ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου, τον οποίο συνόδευαν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Βουλευτής κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: