Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Η απάντηση (;) του Σεβασμιωτάτου στις θέσεις του Συνδέσμου και το ανακοινωθέν της Γενικής Συνέλευσης του Δεκεμβρίου 2008

Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου κατέθεσε στις 8 Δεκεμβρίου 2008 στην Ιερά Μητρόπολη Χίου το υπόμνημα με τις θέσεις - αιτήματά του, με συνοδευτικό έγγραφο του Προέδρου του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονύσιο.
Λάβαμε και τον σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου, 688/8-12-2008.
Στις 17-12-2008 ο πρόεδρος του Συνδέσμου παρέλαβε επιστολή απαντητική (;) που υπογράφεται από τον Μητροπολίτη μας, φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 688/11-12-2008, σφραγίδα ταχυδρομείου στο φάκελλο 16-12-2008 και τόσο στο φάκελλο, όσο και στο έγγραφο αναφέρει ως παραλήπτη: "Πρός τόν Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον π. Γεώργιον Κωνσταντίνου 821 00 ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ"
Το έγγραφο αναφέρει: "Δια του παρόντος, γνωρίζομεν υμίν, ότι ελάβομεν το υποβληθέν ημίν "υπόμνημα", το οποίον και θα μελετήσωμεν"
Η Γενική Συνέλευση της 19ης Δεκεμβρίου 2008 εξέδωσε το ακόλουθο ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
Χίος 21 Δεκεμβρίου 2008

Τηλέφωνο Προέδρου: 6972713106

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 και ώρα 4μ.μ. στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.
Συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και ελήφθησαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:
1) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα εγκρίνει όλες τις αποφάσεις και ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου από της εκλογής του και συγκροτήσεώς του σε σώμα μέχρι σήμερα.
2) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα εγκρίνει: α) τις θέσεις – αιτήματα του Συνδέσμου, όπως διατυπώθηκαν από το Δ. Σ. β) όλες τις ενέργειες του Δ. Σ. και του προέδρου του Συνδέσμου για τη γνωστοποίηση των θέσεων – αιτημάτων του Συνδέσμου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο, τους βουλευτές και το νομάρχη της Χίου και τη χιακή κοινωνία δια του ιστολογίου του Συνδέσμου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της Χίου.
3) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου να προβούν σε οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες για την πλήρη ενημέρωση της χιακής κοινωνίας για τις θέσεις του Συνδέσμου και την δικαίωση των αιτημάτων του και να συνεχιστεί ο αγώνας του Συνδέσμου με επιμονή στις θέσεις – αιτήματά του μετά τις εορτές του Ιερού Δωδεκαημέρου και εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
4) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα διαμαρτύρεται για το υπ’ αριθμ. 688/11-12-2008 έγγραφο που υπογράφεται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Διονύσιο, επειδή απευθύνεται στον π. Γεώργιο Κωνσταντίνου ως πρόσωπο και όχι ως Πρόεδρο του Συνδέσμου Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο οποίος είναι εκλεγμένος και ειδικά εξουσιοδοτημένος από τα κυρίαρχα όργανα του Συνδέσμου, που είναι σωματείο νόμιμο, αναγνωρισμένο από την ελληνική πολιτεία με απόφαση του Πρωτοδικείου Χίου.
5) Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ζητά η αύξηση στους Ιεροψάλτες και Νεωκόρους των Ναών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου να ακολουθήσει την ποσοστιαία τιμαριθμική αύξηση, ανάλογη εκείνης που θα λάβουν και οι κληρικοί για το 2009.
Μετά τιμής
Το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος

π. Γεώργιος Κωνσταντίνου
Τα Μέλη
π. Ιωάννης Κοντός
π. Δημήτριος Πύρρος
π. Δημήτριος Μαρμαράς
π. Μαρκέλλος Μαλαφής
π. Αλέξανδρος Κατσαρός
π. Γεώργιος Γεώργαλος
Το ανωτέρω "ανακοινωθέν" εστάλη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολιτη μας κ. Διονύσιο με το ακόλουθο έγγραφο:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
822 00 ΒΡΟΝΤΑΔΟΣ
Χίος 21 Δεκεμβρίου 2008
Αρ. Πρωτ.: 42
Τηλέφωνο Προέδρου: 6972713106
Φαξ: 2271052000
E-mail: synklch@gmail.com
Προς: Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη
Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Διονύσιο
Εις Χίον
Σεβασμιώτατε,

Κατόπιν εξουσιοδοτήσεως της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, που συνεδρίασε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 Σας αποστέλλω προς ενημέρωσή σας το ακόλουθο «Ανακοινωθέν».

Μετά βαθυτάτου σεβασμού
Ο Πρόεδρος του Σ.Κ.Χ.

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Θεολόγος – Εκκλησιαστικός Συνήγορος
Τα έγγραφα παρατίθενται προς ενημέρωση των αναγνωστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: