Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Αρχιερατικό εορτασμό του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Παναγία Κοκοροβιλιά.


Ο Σύνδεσμος Κληρικών Χίου τίμησε φέτος τη μνήμη του προστάτη του, Αγίου Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κοκοροβιλάς Κάμπου Χίου, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Η ιερά εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου, όπου έλαβε χώρα ο εορτασμός κατά το παρελθόν έτος, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Κοκοροβιλιάς λίγο πριν την έναρξη του Εσπερινού.


Ακολούθησε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Χαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου με τη συμμετοχή κλήρου και λαού. 

Μελωδικώς υμνήθηκε και επαξίως τιμήθηκε η χρυσήλατος σάλπιγγα, το θεόπνευστον όργανον, της Εκκλησίας το στήριγμα, ο αστήρ ο άδυτος, ο σπόγγος ο πάγχρυσος, ο επίγειος άνθρωπος και ουράνιος άνθρωπος,  χελιδὼν η εύλαλος και πολύφωνος, των αρετών το θησαύρισμα, η πέτρα η άρρηκτος, των πιστών υπογραμμός, των Μαρτύρων εφάμιλλος, ισοστάσιος, των αγίων Αγγέλων, Αποστόλων, ο ομότροπος εν ύμνοις, Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε καταλλήλως για τον Ιερό Χρυσόστομο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους μεγάλους Πατέρες και Οικουμενικούς Διδασκάλους της Αγίας μας Εκκλησίας, ο οποίος προσέφερε τεράστιο συγγραφικό-ερμηνευτικό-θεολογικό έργο και τη Θεία Λειτουργία που φέρει το όνομα του.

Στη μνήμη των κεκοιμημένων αδελφών Κληρικών παρατέθηκαν κόλλυβα και αναπέμφθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού προσφέρθηκε κέρασμα στην φιλόξενη ενοριακή αίθουσα της Παναγίας Κοκοροβιλιάς με την φροντίδα και επιμέλεια του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: