Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 12 χρόνια (2008-2020) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Γέννημα θρέμμα των Μεστών ο νεοχειροτονηθείς εφημέριος των Μεστών, Πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Θηριανός.

Την Κυριακή 16 Ιουλίου 2017 κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τίμησε τη μνήμη των Αγίων 630 Πατέρων της Δ' Οικουμενικής Συνόδου τελέσθηκε η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του μέχρι πρότινος Διακόνου Κωνσταντίνου Θηριανού υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου Χίου Ψαρών και Οινουσσσών κ. Μάρκου στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Παμμεγίτων Ταξιαρχών Μεστών.


Ο π. Κωνσταντίνος Θηριανός, γέννημα και θρέμμα των Μεστών, θα είναι από τις 20 Ιουλίου ο νέος εφημέριος των Μεστών, όπως ανήγγειλε ο ίδιος ο Μητροπολίτης προς το εκκλησίασμα, που δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά την είδηση.Από νωρίς το πρωί της Κυριακής πλήθος πιστών κατέκλυσαν τον Ναό, προερχόμενοι από την ενορία αλλά και από άλλα σημεία της Χίου. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Μάρκος συμπαραστατούμενος από τους πατέρες Γεώργιο Κωνσταντίνου, εφημέριο της Καλλιμασιάς, Στυλιανό Λαμπρινούκα, εφημέριο των Μεστών, Δημήτριο Καλίκα, εφημέριο Κάτω Παναγιάς Πυργίου, τον Αρχιδιάκονο Νεκτάριο Κωστάλα και τους Διακόνους Απόστολο Λάρδα και Κωνσταντίνο Θηριανό, ο οποίος πλέον, ως Πρεσβύτερος, θα ίσταται ενώπιον του ιερού Θυσιαστηρίου για να τελεί τη Θεία Ευχαριστία.Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο και όλο το εκκλησίασμα σκιαγράφησε την υψηλή αποστολή του λειτουργήματος του πρεσβυτέρου και τη σχέση του με τον Θεό και τον κόσμο, ενώ παρατήρησε ότι την εποχή που κάποιοι θέλουν να φτιάξουν στη Χίο ΠΡΟΚΕΚΑ ενώ συρρικνώνονται τα χωριά, κλείνουν τα σχολεία, η Εκκλησία κάνει ιερείς γι' αυτά τα χωριά, για να λειτουργούνται και να ζει η ρωμιοσύνη εδώ στην ακριτική και νησιωτική μας μητροπολιτική περιφέρεια.

Κοντά στον χειροτονούμενο και οι συγγενείς του με πρώτη την σύζυγο του και πλέον πρεβυτέρα Ιωάννα Ρέππα, τη μητέρα του Δέσποινα, τα αδέλφια και τα ανίψια του, αλλά και η σκέψη του ναυτικού πατέρα, του Θοδωρή, ο οποίος οργώνει τα πέλαγα για χάρη της οικογένειας του, ένα μέλος της οποίας αξιώθηκε του μεγάλου μυστηρίου της ιερωσύνης.

  
Οι καμπάνες του Ναού συνόδευσαν την ένδυση του νέου πρεβυτέρου με τα άμφια του βαθμού του και τις ιαχές άξιος, ενώ η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συνεχίστηκε με τον πατέρα Κωνσταντίνο να συμμετέχει πρώτος μεταξύ των αδελφών του συμπρεσβυτέρων, ο οποίος μετά την απόλυση διένειμε το αντίδωρο και ένα ενθύμιο της χειροτονίας του, με την εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.  


Το φωτογραφικό υλικό είναι του κ. Γιάννη Μαρουκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: