Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη τύπου του Σύνδεσμου Κληρικών Χίου

Πως είδαν τη συνέντευξη τύπου τα Μ.Μ.Ε. της Χίου (1):

Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού της ΠΑΤΡΙΔΑΣ διαβάζουμε:

"ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΝΤΗΛΕΣ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "
16.03.11

Συνέντευξη τύπου του Σύνδεσμου Κληρικών Χίου

Με τον πρόεδρό του Συνδέσμου Κληρικών π. Γεώργιο Κωνσταντίνου να εξαπολύει για μία ακόμα φορά τα πυρά του κατά των μητροπολιτικών γραφείων, βάλλοντας ευθέως κατά των ιερέων που τα στελεχώνουν , αλλά και θίγοντας ζητήματα που αφορούν τόσο τους ιερείς της Χίου όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου παραχώρησε συνέντευξη τύπου από το πρωί της Τρίτης.

Ο π. Γ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι ο διάλογος ο οποίος αποφεύγει συστηματικά η Μητρόπολη είναι το βασικό συστατικό της δημοκρατίας ενώ σχολίασε ότι κάποιοι βγάζουν καντήλες στο άκουσμα της λέξης «εκλογή» ενώ συνέχισε λέγοντας: « Εμείς έχουμε κανένα πρόβλημα και με τον Μητροπολίτη μας. Υπάρχουν άλλοι όμως που λυμαίνονται την Μητροπολιτική εξουσία και είναι αυτοί που είναι γύρω από τον Σεβασμιότατο», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ότι η Μητρόπολη τους κατηγορεί για απρεπή συμπεριφορά είπε ότι ο καθωσπρεπισμός και η savoir vivre δεν έχουν θέση στην εκκλησία και στην ορθοδοξία.

Ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, δεν άφησε ασχολίαστο και το γεγονός ότι όταν κάποιος θέλει να μιλήσει στον Μητροπολίτη πρώτα δίνει αναλυτικά λογαριασμό στον γενικό αρχιερατικό επόπτη με το περιεχόμενο της συζήτησης, λέγοντας αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν το ποιος μιλάει εξ’ ονόματος του Μητροπολίτη και ποιος βάζει αγκάθια στη σχέση του με τον Σύνδεσμο Κληρικών.

Εκτός όμως από τα τοπικά θέματα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρθηκε και στα πανελλαδικής φύσεως θέματα, που αγγίζουν ωστόσο και τους ιερείς της Χίου. Όσον αφορά τη μισθοδοσία τους είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία διάκριση στην μισθολογική εξέλιξη και στην παροχή επιδομάτων των Κληρικών έναντι όλων των άλλων Δημοσίων υπαλλήλων και λειτουργών του Κράτους, ενώ θα πρέπει να ενταχθούν πλήρως στο Ενιαίο Μισθολόγιο του Κράτους δίχως να απολέσουν την Θρησκευτική και Λειτουργική τους ιδιότητα, όπως ακριβώς συμβαίνει με άλλους δημοσίους λειτουργούς του Κράτους, όπως για παράδειγμα τους γιατρούς, οι οποίοι εντάσσονται μισθολογικά στο δημοσιοϋπαλληλικό καθεστώς, αλλά δεν αποποιούνται της Ιατρικής λειτουργικής τους ιδιότητας. Σχετικά με το θέμα των χειροτονιών, ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσουν οι χειροτονίες από τους Δεσπότες, εφόσον αυτές μπορούν να δημοσιευθούν στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι κατά τη γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, οι υπόλοιποι ιερείς δήλωσαν αλληλεγγύη προς τον σύνδεσμο της Χίου, για τον αγώνα που έχει ξεκινήσει για την αξιοκρατία στην επιλογή ιερέων στις κενές εφημεριακές θέσεις.

Κλείνοντας ο π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, απεύθυνε έκκληση προς τον Μητροπολίτη Χίου, να επιστρέψει στην αρχική του θέση, ευλογώντας τον σύνδεσμο της Χίου, όπως είχε κάνει και κατά τη δημιουργία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: