Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ Ο Μ. ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Νικόλαος Μαγγίνας

Μητροπολίτες εξελέγησαν, το μεσημέρι, από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου ο Mέγας Πρωτοσύγκελλος του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Στέφανος και ο Αρχιγραμματέας της Aρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος. Ο Μ. Πρωτοσύγκελλος Στέφανος εξελέγη Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου, ενώ ο Αρχιγραμματεύς Ελπιδοφόρος εξελέγη Μητροπολίτης Προύσης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εισηγήθηκε στην Αγία και Ιερά Σύνοδο την εκλογή των δύο Μητροπολιτών "εν τη πεποιθήσει ότι αμφότεροι θα συνεχίσουν και ως Ιεράρχαι του Θρόνου, και δη εν τη ενταύθα από αιώνων έδρα αυτού, να διακονούν αυτώ εν αυταπαρνήσει, εν ενθέω ζήλω και εν καρποφορία πολλή, ώστε να συνεχίζηται η ζωή, η παράδοσις και η προσφορά του τοις εγγύς και τοις μακράν, εις δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών υπέρ ων Χριστός απέθανε".
 
Οι εψηφισμένοι Μητροπολίτες έδωσαν το Μικρό Μήνυμα παρουσία του Πατριάρχη και της Αγίας και Ιεράς Συνόδου στο Συνοδικό και ακολούθως το Μεγάλο Μήνυμα παρουσία των Συνοδικών Αρχιερέων στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Η εκλογή των δύο νέων Μητροπολιτών προκάλεσε και σειρά ανακατατάξεων στις διοικητικές υπηρεσίες της Συνόδου του Πατριαρχείου. Συγκεκριμένα στη θέση του Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου τοποθετείται ο μέχρι σήμερα υπογραμματέας της Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Σαμαράς.
Στη θέση του υπογραμματέα τοποθετείται ο διάκονος Ιωακείμ, μέχρι σήμερα Κωδικογράφος, ενώ την θέση του Κωδικογράφου ανέλαβε ο διάκονος Παϊσιος.

Η εις επίσκοπον χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στεφάνου θα τελεστεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13 Μαρτίου, και του εψηφισμένου Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου την Κυριακή Β' των Νηστειών, 20 Μαρτίου, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ευχόμαστε στους εψηφισμένους Μητροπολίτες καλή διακονία στα νέα πολυεύθυνα αρχιερατικά καθήκοντά τους. ΑΞΙΟΙ!

Πηγή: fanarion.blogspot.com/2011/03/m.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: