Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :

– Τον Συμπληρωματικό Προκαταρκτικό Πινακα Κληρικών Υποψηφίων για την εγγραφή τους στον Κατάλογο των προς Αρχιερατεία εκλογίμων.

– Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Λειτουργικής Αναγεννήσεως περί της πραγματοποιήσεως του ΙΓ´ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου Στελεχών Ιερών Μητροπόλεων με κεντρικό θέμα : «Ο λειτουργικός λόγος της Ορθοδόξου Εκκλησίας σήμερα». Το ΙΓ Πα­νελ­λή­νιο Λειτουργικό Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου 2011, στο ιερό νησί της Τήνου.

– Την πρόταση της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος περί πραγματοποιήσεως Συνεδρίου, επ' ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την κοίμηση του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη. Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, το διήμερο 4 – 5 Νοεμβρίου 2011.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επέβαλε την ποινή της ακοινωνησίας στον Μοναχό Γεράσιμο Λευτεράτο, αδελφό της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου, της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, για αήθη και υβριστική συμπεριφορά προς την Ιερά Σύνοδο, το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ και τους συμμοναστές του. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατά την διάρκεια της συζητήσεως του θέματος αυτού, αποχώρησε οικειοθελώς από την Συνεδρία.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: