Ιστολόγιο "Σύνδεσμος Κληρικών Χίου" 15 χρόνια (2008-2023) συνεχούς και συνεπούς παρουσίας στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://syndesmosklchi.blogspot.gr/
Ἀπολυτίκιον Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου Ἦχος πλ. δ'. Ἡ τοῦ στόματός σου καθάπερ πυρσός ἐκλάμψασα χάρις, τὴν οἰκουμένην ἐφώτισεν, ἀφιλαργυρίας τῷ κόσμῳ θησαυροὺς ἐναπέθετο, τὸ ὕψος ἡμῖν τῆς ταπεινοφροσύνης ὑπέδειξεν. Ἀλλὰ σοῖς λόγοις παιδεύων, Πάτερ, Ἰωάννη Χρυσόστομε, πρέσβευε τῷ Λόγῳ Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν. Σύνδεσμος Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, έτος ιδρύσεως 2007

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

"Η Εκκλησία παρούσα στην αντιμετώπιση της κρίσης"

Γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και αυτοκριτική ζήτησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του Aρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των μελών της Ιεράς Συνόδου, με την ευκαιρία του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

"Η κατάσταση γύρω μας επιδεινώνεται από την οξύτατη οικονομική κρίση που βιώνουμε. Χρόνιες παθογένειες του παρελθόντος, που τώρα προβάλλονται στο δύσκολο παρόν προδιαγράφουν ένα δύσκολο μέλλον. Οι καιροί απαιτούν αποφάσεις γενναίες απ' όλους μας και αυτοκριτική, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο θεσμών. Η κρίση που διανύουμε δεν είναι μόνο αποτέλεσμα επιζήμιων και άστοχων πολιτικών που υιοθετήθηκαν. Είναι και κρίση αξιών", επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας στην ανακούφιση των ευπαθών ομάδων, τονίζοντας ότι ειδικά στις μέρες μας το έργο αυτό πρέπει να αποτελεί κεντρική επιδίωξη και αποστολή, ενώ σημείωσε ότι η συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας πρέπει να ενισχυθεί.

Στην αντιφώνησή του, ο Αρχιεπίσκοπος προέβαλε ως επιτακτική ανάγκη να "δούμε το πολιτικό γίγνεσθαι πέρα από την εικόνα, τα αίτια της κρίσης πέρα από την οικονομική ύφεση και να προσανατολιστούμε στην κρίση ως ευκαιρία για ανασυγκρότηση".

Ο Μακαριώτατος υπενθύμισε ότι η Εκκλησία είναι παρούσα στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ κάλεσε την Πολιτεία να "προσέξει τη χείρα της συνεργασίας" της Εκκλησίας.

Στο τέλος της αντιφώνησής του, ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα εκκλησιαστικό σκεύος.

Πηγή: ΠΡΟΝΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: